Daniel David, profesor universitar și psiholog român, se află printre numele vehiculate pentru candidații la prezidențiale 2025.

Numele lui Daniel David ca posibil candidat la Președinție din partea PSD, PNL, USR, UDMR și minorități a fost rostit prima dată de către Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat, într-un interviu la RFI, că partidele pro-europene au nevoie de un candidat comun la alegerile prezidențiale, dar trebuie un om care stârnește emoții puternice și că această persoană nu e niciunul dintre liderii acestor formațiuni politice.

”Sunt câteva personalități de acest gen, dacă vrem să căutăm în zona academică avem pe Daniel David, profesor universitar, rectorul UBB, nu am vorbit cu el, e părarea mea personală. Dacă vrem ceva din zona politică putem vorbi de Daniel Funeriu, de Toader Paleologu, de Crin Antonescu, personalități care au și capacitatea și calitatea intelectuală și calitățile umane, politice. Dar nu am vorbit cu ei”, a afirmat Kelemen Hunor.

Cine este Daniel David?

Născut la 23 noiembrie 1972, în Satu Mare, Daniel David este unul dintre cei mai apreciați psihologi români.

La ora actuală, Daniel David este reactor al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Momentul în care un bărbat fură 3 picioare de la un spital din București. Hoțul este de negăsit- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Daniel David este profesor "Aaron T. Beck" de psihologie clinică și psihoterapie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și predă, de asemenea, la Icahn School of Medicine at Mount Sinai din New York. De asemenea, este director de cercetare al Institutului Albert Ellis din New York și președinte al The International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health, un centru de excelență în cercetare în domeniul psihoterapiei.

În 2020, Daniel David a fost ales rector al Universității Babeș-Bolyai, funcție pe care o ocupă și în prezent, iar din 2022 este membru al Academiei Române și al Academiei Europene.

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai

Daniel David, rectorul Universității Babeș-Bolyai

[Sursa foto: Facebook UBB]

Citește și: Crin Antonescu: „PNL nu poate susține candidatura prezidențială a lui Nicușor Dan sau Elena Lasconi”. Pe cine vor liberalii la Cotroceni

Daniel David este, de asemenea, unul dintre cei mai citați psihologi români în literatura științifică internațională, iar activitatea sa de cercetare l-a făcut să fie inclus în topurile celor mai influenți oameni de știință ai lumii. La nivel profesional, a fondat și a dezvoltat Școala de Psihologie Clinică și Psihoterapie de la Universitatea Babeș-Bolyai, fiind recunoscut pentru abordările inovative pe care le-a introdus în psihologia românească, în special în domeniul psihoterapiilor validate științific.

Activitatea sa de cercetare se concentrează pe psihologia clinică și psihoterapie, iar Daniel David a publicat numeroase studii și tratate internaționale de referință. Este autorul mai multor studii și meta-analize despre eficiența psihoterapiei cognitiv-comportamentale și despre mecanismele psihologice implicate în sănătatea mentală.

Citeste si: Veste rea pentru pensionarele cu venit de 2.000 de lei. Ce vor avea de plătit mai mult din 2025- kfetele.ro

Citeste si: Care este, de fapt, relația dintre Lavinia Pîrva și Andreea Bălan: "Mi-e colegă, dar..."- radioimpuls.ro

Citeste si:- antena3.ro

Citește și: Reacția lui Traian Băsescu după anularea alegerilor: Până de curând ne certam pe cine să votăm. Acum...

Unul dintre cele mai importante realizări ale sale este fondarea International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapies and Applied Mental Health, un institut de referință la nivel mondial, care reunește unii dintre cei mai influenți psihoterapeuți și cercetători din domeniu. Prin acest institut, Daniel David a impulsionat dezvoltarea unor platforme de cercetare avansată, cum ar fi SkyRa și MATRIX, care permit investigarea substraturilor neurobiologice ale proceselor psihologice și utilizarea tehnologiilor de ultimă oră, cum ar fi realitatea virtuală și roboterapia.

Este, de asemenea, editor al unor publicații științifice internaționale importante, inclusiv la Oxford University Press și Springer, și este membru al mai multor asociații internaționale în domeniul psihoterapiei.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si