Cine este europarlamentarul roman, responsabil cu pregatirea bugetului UE pentru anul 2018

Bugetul Uniunii Europene de, atentie, 160 de miliarde de euro a fost pregatit de un roman.

Webeditor: V.P. Author: Stirile Kanal D sâmbătă 02 decembrie 2017 , 12:40

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Bugetul Uniunii Europene de, atentie, 160 de miliarde de euro a fost pregatit de un roman. Este la primul mandat de europarlamentar si totusi a primit o responsabilitate uriasa. A inceput sa lucreze de la inceputul lui 2017 pentru a imparti veniturile pe anul viitor.

 „Adesea vin dimineata, devreme. Pentru mine, Parlamentul este ca orice alt loc de munca”, a declarat Sigfried Muresan, negociatorul sef al bugetului UE.

In spatele acestei afirmatiei se ascunde destula modestie, lucru mai rar intalnit in randul politicienilor.

Romanul plecat din Hunedoara a ajuns, la 36 de ani sii... cu multa munca, implicare si corectitudine, sa managerieze la Bruxelles bugetul intregii Uniuni Europene.

„160 de miliarde de euro. Intrebarea de-a lungul acestui an a fost cum ii impartim, cum ii folosim cat mai bine pentru cetatean”, a mai declarat politicianul roman.

A inceput munca inca din ianuarie 2017 pentru bugetul pe anul viitor. Si asta pentru ca aplica aceeasi strategie inca de la inceputul carierei sale.

„Ma apuc de treaba, in prima zi, ma voi concentra pe munca mea in Parlament!+++Ma concentrez sa las cat mai multe lucruri in urma in acesti 5 ani de mandat”, potrivit romanului.

Ca sa intelegem ce inseamna aceasta munca, echipa Stirilor Kanal D l-a insotit in parlament.

Aceste imagini inregistrate in plen sunt incununarea muncii pe 11 luni. Impartirea bugetului de 160 de miliarde a fost votata, iar negociatorul-sef Siegfried Muresan isi permite cateva clipe de relaxare.

„Tatal meu, care este profesor de filozofie, intotdeauna si-a dorit sa am mentori. Si cred ca a reusit sa-mi insufle aceasta aspiratie de a fi mereu intre cei mai buni”, sustine politicianul.

A urcat treptele politicii incepand de jos. A lucrat chiar si in parlamentul german de unde a invatat ce inseamna responsabilitatea adevarata!

Sigfried Muresan: Am putin timp liber. Acum imi pare rau ca a venit iarna si nu mai poti sa iesi in aer liber. Joc tenis din copilarie!

Pentru tinerii care vor sa-l urmeze are un sfat simplu: „Fiti seriosi, mergeti la scoala, luati note bune. Locul elevului, intr-o zi de scoala, este la scoala, asa cum locul parlamentarului este la parlament”.

Suntem mandri de un roman ca el care... schimba in bine tara noastra!


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si