Cine este preotul care şi-a dat foc în faţa Catedralei Mântuirii Neamului. Primele declaraţii despre gestul extrem

Preotul care şi-a dat foc în faţa Catedralei Mântuirii Neamului se numeşte George Ciulei.

Author: M. P. duminică 25 noiembrie 2018 , 15:38

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Preotul a fost în trecut implicat într-un accident rutier în urma căruia un tânăr de 26 de ani a murit.

Accidentul s-a petrecut pe 18 martie 2015, după ce Nicolae Chiţu, un tânăr de 26 de ani din Constanţa, care se pare că era băut, a intrat pe contrasens, pe bulevardul Aurel Vlaicu, şi a lovit puternic autoturismul condus regulamentar de George Ciulei, preot la Parohia "Sf Apostol Andrei" din Cernavodă.

Potrivit imaginilor surprinse la momentul accidentului, preotul aflat la volanul autoturismului care venea din sens opus a încercat să-l avertizeze cu farurile, fără succes însă.

În urma impactului violent, Nicolae Chiţu şi-a pierdut viaţa, iar preotul a fost rănit.

Citeste si: O femeie din Vaslui a fost aspru pedepsită de soţ pentru că a refuzat să se culce cu el. Totul s-a întâmplat în faţa copiilor

Potrivit avocatului acestuia, preotul a avut nevoie de 120 de îngrijiri medicale.

În urma accidentului, Arhiepiscopia Tomisului a decis să-l suspende şi să-l oprească de la slujire la parohia unde activa de 12 ani.

Preotul a apelat la ajutorul unui avocat, considerându-se nedreptăţit de această decizie.

Pe 16 noiembrie 2018, printr-o decizie definitivă a Consistoriului Mitropolitan (for de judecată bisericesc) al Mitropoliei Munteniei şi Dobrogei, George Ciulei a fost depus din treapta preoţiei pentru „nerespectarea mărturisirii de fidelitate eclesială sau a jurământului depuse la absolvire sau la hirotonie şi pentru neascultare faţă de autorităţile bisericeşti”.

Preotul a spus că gestul extrem de astăzi a fost un gest de protest pentru că se simţe neîndreptăţit.

„A fost un gest de protest, făcut împotriva abuzurilor existente în biserică. Am avut parte de o judecată injustă, în care biserica ortodoxă a hotărât depunerea mea din treaptă pe un considerent inexistent- o neascultare”, a mărturisit preotul care şi-a dat foc în această dimineaţă în faţa Catedralei Mântuirii Neamului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si