Cine este si ce avere are Sevil Shhaideh, propunerea PSD-ALDE pentru functia de premier. Este apropiata lui Nicusor Constantinescu si fina lui Liviu Dragnea. Cum arata CV-ul fostului ministru

Sevil Shhaideh a lucrat vreme de aproape doua decenii la Consiliul Judetean Constanta. Dupa 2004, s-a apropiat atat de Nicusor Constantinescu, cat si de Liviu Dragnea. in 2012, a fost numita secretar de stat si in 2015 a devenit ministru al Dezvoltarii.

Author: A.L. miercuri 21 decembrie 2016 , 11:37

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Sevil Shhaideh s-a angajat la Consiliul Judetean Constanta in 1993. A fost, pana in 2007, directorul departamentului de Sisteme Informatice din cadrul institutiei. Apoi, intre 2007-2012, a ocupat functia de sef al Directiei Generale de Proiecte. in aceeasi perioada, a fost si coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania. Din aceasta calitate a inceput colaborarea cu Liviu Dragnea. Din 2012, dupa caderea guvernului Mihai Razvan Ungureanu, Sevil Shhaideh s-a mutat la Ministerul Dezvoltarii.

VEZI CV-UL LUI SEVIL SHHADEIH

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar in 1987 a absolvit Academia de stiinte Economice, Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica. in 1995 si 2001, ea a obtinut specializarile: expert in administratie publica si manager ONG la organizatia internationala USAID din Statele Unite ale Americii, iar in 2003 a primit titlul de auditor in urma unui curs sustinut la TUV Institution, potrivit CV-ului sau publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.
in perioada 1987-1991, ea a fost angajata ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta. Ulterior, din 1993 si pana in 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice in Consiliul Judetean (CJ) Constanta, iar intre anii 2007 si 2012 a condus Directia Generala de Proiecte din CJ Constanta, avand ca principale atributii coordonarea si managementul proiectelor cu finantare europeana.
Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, intre principalele activitati si responsabilitati numarandu-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementeaza administratia publica locala. De asemenea, din anul 2000, ea este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica.

Sevil Shhaideh are 50 de ani, iar in 1987 a absolvit Academia de stiinte Economice, Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica.

in 1995 si 2001, ea a obtinut specializarile: expert in administratie publica si manager ONG la organizatia internationala USAID din Statele Unite ale Americii, iar in 2003 a primit titlul de auditor in urma unui curs sustinut la TUV Institution, potrivit CV-ului sau publicat pe site-ul Ministerului Dezvoltarii.

in perioada 1987-1991, ea a fost angajata ca analist programator la Trustul pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta, iar din 1991 si pana in 1993 a fost manager Sisteme Informatice la Directia de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta.
Ulterior, din 1993 si pana in 2007, Sevil Shhaideh a fost director Sisteme Informatice in Consiliul Judetean (CJ) Constanta, iar intre anii 2007 si 2012 a condus Directia Generala de Proiecte din CJ Constanta, avand ca principale atributii coordonarea si managementul proiectelor cu finantare europeana.

Simultan, ea a ocupat postul de coordonator al Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR), in perioada in care Liviu Dragnea era presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, intre principalele activitati si responsabilitati numarandu-se elaborare de amendamente legislative cu privire la actele normative care reglementeaza administratia publica locala.

De asemenea, din anul 2000, ea este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica.

Cristinel Dragomir, presedintele interimar al Consiliului Judetean Constanta: "Personal, sunt convins ca valoarea ei profesionala a recomandat-o pentru aceasta functie de secretar de stat si, iata, si pentru cea de ministru", declara Dragomir la momentul investirii ei ca ministru.

Sevil Shhaideh s-a casatorit cu un cetatean sirian. Martori au fost Nicusor Constantinescu si Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea, fost ministrul al Dezvoltarii: "Cred ca va fi un ministru foarte bun. Nu vine maine sau astazi pentru prima data in minister. In religia musulmana nu exista termenul de nas, sunt martori. O cunosc pe doamna Sevil de 15 ani, nu numai eu, toti cei care am lucrat in administratia locala. Am fost mai multi si am fost numiti martori".

Mihai Petre, fost consilier judetean: "Intrarea sa in minister s-a datorat profesionalismului sau. insa ca ministru, este evident ca, daca doamna Sevil nu era fina domnului Dragnea, astazi nu ar fi fost propusa".

Putin peste 55.000 de lei a castigat, in 2014, Sevil Shhaideh ca secretar de stat in subordinea lui Liviu Dragnea. La aceasta suma, se adauga alti 60.000 de lei pe care i-a primit ca membru al unei structuri a Exim Bank. De asemenea, impreuna cu sotul ei, Sevil Shhaideh detine o firma ce are ca activitate principala comertul de produse alimentare, tutun si bauturile alcoolice in diferite magazine. Sevil Shhaideh mai detine un apartament in municipiul Constanta, achizitionat inca din 1994.

 


Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica... Adelina Damian răspunde acuzațiilor lui Albert. Ce relație a avut, de fapt, Războinica cu Zanni la Survivor România
spotmedia.ro
Caracalul de la Arad Caracalul de la Arad
spotmedia.ro
Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători? Și, totuși, cât de proști vă credeți propriii alegători?
b1.ro
Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau... Au adoptat un băiat de 14 ani, dar, când l-au controlat, au aflat cu ce monstru trăiau în casă. Era, de fapt...
infoactual.ro
Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât... Tratament naturist pentru cancer. Carmen Harra: De opt ori mai eficient decât chimiotarapia
infoactual.ro
Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre! Cum arată Dumnezeu? Prof. Dulcan: Nu este ca în niciuna din închipuirile noastre!
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si