- Vreti sa vedeti cum arata tata? haideti cu mine la spital sa vedeti cum arata tata. Sa vedeti ce inseamna sa lucrezi la radet

- Nu iese nimeni sa ne spuna nimic ce s-a intamplat. In timpul programului, dupa program...Ii tin ore suplimentare. Sunt platiti pentur ore suplimentare? Sunt...intrebati, intrebati regia ce le da.

Nu sunt platiti!

Cei doi muncitori au fost solicitati ieri dupa amiaza sa repare o avarie la magistrala de pe Iuliu Maniu.Au reusit sa carpeasca conducta si s-au intors in canalul colector sa porneasca alimentarea cu apa calda pentru caminele studentesti. Atunci s-a produs nenorocirea.  

AURELIAN BADULESCU:  una dintre tevi a explodat si a inundat caminul si cel care a ramas a fost prins de apa clocotita.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

DANILE VASILE: Jetul de apa avea mai bine de 4 metri inaltime, fapt ce nu a putut permite acesul salvatorilor in interior.

Unul dintre muncitori a murit pe loc, celalalt a fost grav ranit..

Unul dintre muncitori a reusit sa iasa din gaura de canal si avea arsuri pe 80% din suprafata corpului. Din pacate el a ajuns la spital, dar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viata.

Familiile celor doi muncitori, dar si martorii spun ca tevile sunt ruginite, iar in zona au loc des avarii.

SINCRON FIUL 03.14- 03.28  sa il vad la spital oparit din cap pana in picioare, fara dinti in gura...va dati seama este o imagine de cosmar..Asa ceva nu se poate...Pentru niste tevi ruginite. pentru ce? pentru un cacat de ore suplimentare pe care nu le platesc? isi bat joc de ei. pentru ce?

"Ne-a sunat o asistenta de la spital: domnule veniti ca tatal dvs este aici. Astia nu...colegii lui, sefii lui nici un telefon nimic sa zica bai, veniti e taica-tu aici...ma cunosc cu ei, lucreaza de 30 de ani tata la ei. Nu lucreaza de o saptamana...de 30 de ani".  

Reprezentantii inspectoratului teritorial de munca au deschis o ancheta impreuna cu politia si parchetul si urmeaza sa stabileasca cu exactitate cum s-a produs nenorocirea si, mai ales, cine e de vina pentru moartea celor doi muncitori.

Mirela Druga, purtator de cuvant Politia Capitalei: S-au declansat cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa, nerespectarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca  si neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca.  

Constantin Bujor, inspector sef ITM: S-a dispus in cursul zilei de astazi efectuarea unei expertize tehnice pentru a vedea care sunt cauzele si imprejurarile reale in care s-a produs evenimentul.

Cei care vor fi gasiti vinovati de moartea muncitorilor risca sa isi petreaca urmatorii 7 ani in spatele gratiilor.
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si