Cine nu mănâncă tot din farfurie plătește o taxă de 2 euro! Restaurantul cu specific chinezesc pe care clienții l-au criticat pe internet

Un restaurant cu specific chinezesc din capitala Austriei, Viena, se află în mijlocul unei controverse ample după ce a impus o taxă de 2 euro pentru fiecare farfurie care nu este terminată de clienți. Care este motivul acestei decizii?

Un restaurant din Viena își taxează clienții care nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie. "Este o risipă completă”, spun patronii localului.

Citește și: Cine este femeia care nu a mai mâncat de 4 ani? Celia suferă de o afecțiune extrem de rară

Persoanele care aleg să mănânce la restaurantul cu specific chinezesc Lucky Wok, situat în cartierul Floridsdorf din Viena, și nu mănâncă tot ce-și pun în farfurie vor trebui să scoată din buzunar 2 euro.

Anunțul cu privire la taxă se regăsește în meniul restaurantului cu specific chinezesc, potrivit Adevarul.

"Atenție! Vă cerem înțelegere! Se vor percepe 2 euro pentru fiecare farfurie rămasă neterminată!”, spun proprietarii locației.

Care este motivul taxei pentru cei care nu măncâncă tot din farfurie

Dacă oaspeții nu își termină mâncarea, atunci este "o risipă completă”, a declarat conducerea Lucky Wok.

Decizia anti-risipă este luată în contextul în care clienții pot mânca cât doresc pentru tariful plătit, la fel ca în locațiile all-inclusive.

Această măsură antirisipă a fost adoptată și de un restaurant din Baden, Elveția. Astfel, clienții care nu mănâncă tot ce au în farfurie sunt taxați cu 5,1 euro.

"Eu am învățat că mâncarea este valoroasă, nu o arunci!”, a afirmat proprietarul restaurantului Salman Ghauri, care a copilărit în India.

"Este foarte important să tratezi mâncarea cu respect.

Întotdeauna îmi avertizez clienții de trei ori și oamenii înțeleg asta. Farfuriile se întorc aproape întotdeauna goale”, a declarat el, conform sursei citate.


Autor
Îți Recomandăm Și...
Parteneri