Cine sunt cei 9 romani morti in accidentul din Ungaria. A fost activata celula de criza

Noua persoane si-au pierdut viata dupa ce un microbuz inmatriculat in Romania s-a ciocnit violent cu un camion, pe un drum national din Ungaria.

Author: M. P. marți 22 mai 2018 , 21:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a anuntat marti seara ca a activat celula de criza si a facut demersuri in regim de urgenta pe langa autoritatile locale pentru a obtine informatii cu privire la cetatenia si identitatea victimelor.

Potrivit MAE, accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania, unde  un microbuz inmatriculat in Romania s-ar fi angajat cu viteza excesiva

intr-o depasire si s-a ciocnit cu un camion care se deplasa pe contrasens.

"Ambasada Romaniei in Ungaria gestioneaza prin demersuri de asistenta consulara cazul accidentului rutier produs la data de 22 mai 2018 in apropierea orasului Budapesta, Ungaria, in care a fost implicat un microbuz inmatriculat in Romania.

Misiunea diplomatica a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la cetatenia si identitatea victimelor. Conform datelor preliminare obtinute de reprezentantii misiunii diplomatice, in urma accidentului, sapte persoane, pasageri ai microbuzului, si-au pierdut viata.

O echipa consulara mobila din cadrul Ambasadei Romaniei la Budapesta s-a deplasat, in regim de urgenta, si se afla la fata locului accidentului pentru a acorda asistenta consulara.

Ministrul afacerilor externe a activat celula de criza a MAE. D

in datele obtinute de catre echipa consulara mobila rezulta ca microbuzul s-ar fi angajat cu viteza excesiva intr-o depasire si a intrat in coliziune frontala intr-un camion care se deplasa pe contrasens. Accidentul a avut loc pe drumul national 4 din Ungaria, la aproximativ 60 km de Budapesta, pe sensul de deplasare spre Romania.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la numerele de telefon ale Ambasadei Romaniei la Budapesta: 0036-384-76-89 si 0036-384-83-94 si 0043-1-230.95.10, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii diplomatice: 0036-30-535-69-12."


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si