Cinematograful Scala s-a transformat intr-un loc de rugaciune! In fiecare duminica, baptistii se aduna aici

Cinematograful Scala, unul din cele mai vechi şi mai centrale din Bucureşti, devine in fiecare zi de duminică, loc de adunare a credincioşilor, la predică.

marți 10 mai 2016 , 18:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit digi24.ro, Biserica Baptistă a închiriat cinematograful Scala  pentru un an de zile. Astfel, in fiecare duminica credinciosii se aduna aici si se roaga.

Am vazut pe uşă că e scris 'de închiriat' şi asta am făcut. Este o slujbă... se cântă, ne rugăm, vorbim din scripturi. Durează cam două ore,” explică Slavic Vulpe, reprezentant al Bisericii Baptiste.

Ei nu vor decât să închirieze tot, România Film să se numească agenţie imobiliară. Din noiembrie, nu a vrut să mai plătească nimic. Deci nu au plătit utilităţile, gunoiul nu este luat din noiembrie, apă menajeră abia acum, de mai mulţi ani nu avem căldură,” se plânge Flori Moraru, angajata a Cinematografului Scala.

Nu mi se pare corect ca în Bucureşti Radef România Film să nu mai aibă un cinematograf. La ora actuală nu mai e decât Europa şi va garantez că va veni şi rândul lui,” spune Constantin Curelea, vicepreşedintele sindicatului România Film.

Conducerea RADEF spune că Scala nu mai poate funcţiona, pentru că ar avea deja pierderi prea mari.

Deci noi acum suntem într-o situaţie oarecum incertă: administrăm în continuare cinematograful Scala, dar practic dreptul de proprietate nu-l mai avem. Cinematograful Scala practic trebuie retrocedat,” precizează Adrian Mironescu, director Scala.

Primăria Sectorului 1 dorea de mult să preia cinematograful. Odată cu modificarea legii cinematografiei, Scala ar fi trebuit predată administraţiei locale.

Radef a tergiversat şi până la urmă a refuzat, am ajuns să ne judecăm. Am câştigat în fond, acum suntem în recurs la Înalta Curte. Între timp, în toţi aceşti ani, Radef a făcut un jaf, să spunem aşa, al sălilor de cinematograf,” spune Alexandru Moldoveanu, secretar general al Primariei Sectorului 1.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si