Ciocniri violente au izbucnit intre fortele de ordine si extremistii de dreapta din Charlottesville

Autoritatile americane au intervenit in forta sambata seara pentru a inabusi primele ciocniri violente de la un mars al suprematiei rasiale din localitatea Charlottesville. Aceste ciocniri violente au loc dupa ce autoritatile locale au declarat stare de urgenta in pitoreasca localitate din Virginia, care este asaltata atat de extrema-dreapta, cat si de contraprotestatari, transmite France Presse.

Author: V.P. duminică 13 august 2017 , 10:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Mii de persoane sunt asteptate in Charlottesville pentru a demonstra fie pentru sau impotriva "Uniti Dreapta", la doar cateva ore dupa ce sute de extremisti de dreapta s-au plimbat cu tortele aprinse si au scandat "vietile albilor conteaza" in campusul Universitatii din Virginia.

Guvernatorul Virginiei, Terry McAuliffe, le-a cerut locuitorilor sa stea departe de marsuri, dar sute de persoane s-au adunat deja de la primele ore ale diminetii in Charlottesville.

Autoritatile locale au arestat mai multe persoane dupa ce au declarat ilegala adunarea din parcul Emanciparii.

De asemenea, doua persoane au suferit rani superficiale in urma ciocnirilor violente din Charlottesville.

Mai multi protestatari sunt acuzati ca au folosit sprayuri cu piper in timpul ciocnirilor violente, iar un jurnalist a precizat ca militantii extremei-drepte, dintre care unii imbracati in uniforme, au inceput sa arunce cu sticle si sa devina violenti chiar inainte de ora oficiala de incepere a marsului "Uniti Dreapta".

Autoritatile locale au declarat o stare de urgenta, dupa ce au determinat ca exista o "amenintare iminenta de tulburare a linistii publice, de neliniste, potentiale persoane ranite si distrugere a proprietatii publice si private care sa fie de o severitate si magnitudine suficienta pentru a necesita o actiune coordonata a executivului local" din Charlottesville.

Acest mars are loc la o luna dupa o demonstratie mult mai mica din Charlottesville, la care au participat cativa zeci de membri ai Ku Klux Klan.

Tensiunile au izbucnit dupa ce autoritatile locale au anuntat planurile de eliminare a statuii generalului Robert E. Lee, care a condus fortele Confederatiei in timpul Razboiului Civil din SUA.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si