Ciocolata, un real pericol pentru sanatate! Iata cate lingurite de zahar contine doar o bucatica de ciocolata

In ciocolata atat de gustoasa se ascund nici mai mult, nici mai putin decat 12 lingurite de zahar. Asta a scos in evidenta analiza pe 60 de sortimente de pe piata noastra. Un adevarat pericol pentru sanatate! Mai ales cea a copiilor nostri!

Author: V.P. vineri 29 septembrie 2017 , 19:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Se mira oamenii cand afla cat zahar contine delicioasa tableta de ciocolata.

Desertul este preferatul copiilor.

Intr-o 100 de g de ciocolata am gasit 61 de g de zahar ceea ce depaseste de 3-4-5 ori recomandarile ms pentru produsele destinate copiilor.

Specialistii trag un semnal de alarma asupra pericolelor pe care zaharul adaugat in alimentele copiiilor il are asupra sanatatii acestora. Le poate influenta  cresterea, poate duce la aparitia rahitismului si a fragilitatii oaselor si poate genera probleme de comportament. Nu mai vorbim de faptul ca 2 din 4 copii sunt obezi.

61 de tipuri de ciocolata cu lapte analizate nu au lapte. Dar sunt pline de aditivi, 11 la numar. Specialistii ne sfatuiesc sa citim cu atentie etichetele atunci cand cumparam.

COSTEL STANCIU: primul ingredient ar trebui sa fie laptele, al doilea zaharul si al treilea cacaoa.

Doar un produs din cele 61 analizate respecta sa spunem aceasta recomandare.

Grav este ca acesti aditivi pot lasa urme grave asupra organismului copiilor. De exemplu Malitolul, mai cunoscut drept E 421 poate duce la afectiuni renale grave.
 
Pe piata exista destuie variante sanatoase: ciocolata neagra de buna calitate, cea indulcita cu stevie sau ciocolata facuta in casa.

COSTEL STANCIU: le recomand parintilor sa nu le ofere copiilor mai mult de 3-4 patratele de ciocolata.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si