Ciolacu (PSD): „Guvernul nu furnizează niciun plan coerent”

În cazul în care autoritățile nu vor comunica situația Spitalului Județean din Suceava, social-democrații sunt pregătiți să inițieze o comisie specială, a afirmat, miercuri, președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu.

I.C., miercuri 08 aprilie 2020 , 21:22

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Ipocrizia trebuie să aibă o limită. Eu nu am auzit nimic ce s-a întâmplat cu managerul de la Suceava, decorat sau nedecorat, cum e el. Nu am auzit nimic despre ce se întâmplă cu domnul Flutur. Acolo s-au luat nişte decizii în urma cărora au murit nişte oameni. Lucrurile astea vor trebui foarte clar aflate. Românii trebuie să ştie ce s-a întâmplat. Dacă continuă acest ritm, vom iniţia o comisie specială să aflăm adevărul şi vor fi instituţional şi constituţional obligaţi să spună Parlamentului adevărul”, a declarat Marcel Ciolacu, miercuri seară, la Antena 3.

Citeste si: Ministrul Sănătăţii: Sunt cadre medicale infectate în fiecare judeţ

Marcel Ciolacu a precizat că persoane infectate cu coronavirus au decedat în „administrațiile controlate de PNL”.

„Domnul Florin Roman a atacat astăzi anumite administraţii locale gratuit. Oamenii trăiesc în aceste administraţii şi ştiu adevărul. Am văzut în Moldova trei judeţe - Bacău, Piatra Neamţ şi Iaşi - care s-au unit să cumpere un spital tampon pentru a nu se răspândi coronavirusul din focarul de la Suceava”, a adăugat Ciolacu.

Citeste si: VIDEO| "Dacă nu ne omoară COVID, ne omoară sistemul!" - Strigătul disperat al pacienților de la Suceava

guvern.jpg

Președintele Camerei Deputaților a declarat că PNL încearcă să „acopere decesele de la Suceava”.

„Sunt multe dedesubturi care trebuie scoase la suprafață. Sunt lucruri care se vor afla. (...) Nefiind testări e normal ca oamenii să se teamă, să nu aibă încredere să meargă la serviciu. Grija celor de la PNL este să găsească subiecte care să acopere decesele de la Suceava.

Stăm în casă, dar trebuie să și mâncăm. Bugetarilor li s-a diminuat salariul cu 20%, din cauza neprimirii sporurilor”, a mai spus Ciolacu, la România TV.

Citeste si: Nelu Tătaru: „Mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri”

Ciolacu a acuzat guvernul că nu a venit cu niciun plan coerent, spunând că „în agricultură e dezastru”.

„Avem un milion de șomeri în România, dintre cei care au locuit aici, și au și revenit un milion din afară. Avem până acum un deficit bugetar de 1.5%, ca să știm spre ce ne îndreptăm, iar guvernul nu furnizează niciun plan coerent. La aproape o lună și jumătate nu avem nimic, nicio măsură implementată. Dați-mi un exemplu de firmă care și-a suspendat dobânzile. În agricultură e dezastru, nimeni nu poate depune cerere pentru subvenții”, a conchis președintele interimar PSD.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si