Nelu Tătaru: „Mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat miercuri la Sibiu că următoarele două-trei săptămâni vor reprezenta o creștere a numărului de infectați cu coronavirus.

Author: I.C. miercuri 08 aprilie 2020 , 19:09

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nelu Tătaru a adăugat că în această perioadă de două-trei săptămâni vor exista și decese, iar în acest context populația trebuie să se protejeze.

Citeste si: Președintele Comisiei Europene, mesaj pentru medicii români ajunși în Italia

„O evoluţie fulminantă ţine foarte mult de această izolare voluntară. Ştiu că este greu.(...) Ţin să menţionez încă o dată, ne interesează siguranţa personalului medical, un personal medical care trebuie să rămână în linia întâi, dar în acelaşi timp ne interesează şi acele precauţii pe care personalul medical sau cetăţeanul trebuie să le respecte. Nu renunţăm, nu relaxăm, tocmai pentru acest hop care va veni şi trebuie trecut.

„Vor exista și decese”

„Menţionez că mai avem două-trei săptămâni în care vom creşte ca număr de cazuri. Vor exista şi decese, dar trebuie să le gestionăm în limita în care putem gestiona o pandemie, cu un duşman, dacă pot spune aşa, necunoscut, care are în acest moment doar un tratament simptomatic, în

evaluare, până la descoperirea unui vaccin”, a spus Nelu Tătaru, la Sibiu, potrivit Agerpres.

Citeste si: Ministrul Sănătății: Vom avea o evaluare a situaţiei după Paşti în privinţa coronavirusului

Miercuri, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, vicepremierul Raluca Turcan și prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu, au purtat discuții legate de măsurile luate pentru a ține sub control epidemia de coronavirus.

Ministrul Sănătății va vizita și Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu, unde sunt tratați pacienții cu COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si