Ciolacu reacționează dur la noile reguli: " Nu înţeleg. Pui un poliţist la cinci şezlonguri?"

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a comentat, marţi seară, noile măsuri anunţate de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi a precizat că trebuie lămurite şi explicate, pentru că nu înţelege de ce terasele se închid la ora 23.00. ”Am văzut că până la ora 23.00 există Covid, după ora 23.00 reacţionează mai moale”, a declarat Ciolacu, precizând şi că trebuie explicat cum se realizează distanţa de doi metri pe plajă.

Author: Catalina Popa miercuri 29 iulie 2020 , 07:18

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

”Noile interdicţii trebuiesc lămurite şi explicate, trebuiesc respectate, categoric. Dacă Guvernul şi specialiştii solicită să purtăm măşti şi în spaţiile deschise vom purta. De ce s-a ajuns aici este clar, au scăpat situaţia de sub control. Ceea ce nu înţeleg: am văzut că până la ora 23.00 există Covid, după ora 23.00

reacţionează mai moale. Nu înţeleg, după ora 23.00 se îmbată românii la terase şi nu mai respectă regulile? Nu înţeleg cum”, a declarat, marţi seară, la TVR 1, Marcel Ciolacu.

Acesta s-a referit şi la disţanţa la plajă, pe care o consideră greu de realizat.

Citeste si: Nelu Tătaru, atenționare pentru români: "Vom propune reintroducerea stării de urgență"

”Dacă asupra patronului de restaurant poţi să iei măsuri că nu a închis, cum facem cu distanţarea pe plajă, la 2 metri? Tu nu ai construit în 7 luni de pandemie un partaneriat cu românii, cum vor respecta românii, cum te impui tu, când tu esti un Guvern lipsit de credibilitate, care ai chefuit în biroul primului ministru, care ai avut chefuri ale membrilor guvernului cu sute de persoane invitate, care ai făcut şedinţe de partid

în loc să te ocupi de inundaţii, ministrul Mediului. Cum să te mai creadă românii? Pui un poliţist la cinci şezlonguri?”, a mai afirmat lierul PSD.

Citeste si: Cât valorează tichetele sociale de Paște 2023! Unde se depun cererile și câți bani se dau- kanald.ro

Citeste si: Cum se înțelege Maria Cârneci cu soția fiului ei? „O fată pe care nu o consider noră”- wowbiz.ro

Ciolacu consideră că ”oamenii trebuie să se conformeze voluntar la aceste solicitări ale Guvernului”.

Citeste si: O mamă și-a trântit copilul de pământ, în văzul tuturor. Cum au reacționat autoritățile

”Cât timp Guvernul nu este credibil, nu se alătură nimeni”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a stabilit noi măsuri pentru limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

Astfel, este instituită, printr-o decizie, obligativitatea purtării măştii de protecţie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spaţiile publice deschise stabilite prin hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, cu avizul Direcţiei de Sănătate Publică.

De asemenea, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00. Pe plajă pot sta mai aproape de 2 metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si