Ciolanul in paine, specialitatea din inima Maramuresului. Cum se pregateste acest mic-dejun traditional

Ciolanul cu fasole este o mancare bine cunoscuta romanilor. Caţi dintre dumneavoastra aţi încercat însa ciolanul in paine, o specialitate din inima Maramuresului. Cum se pregateste acest mic dejun tradiţional si savuros, va aratam chiar acum! ##VIDEO45536##

Stirile Kanal D, duminică 05 februarie 2017 , 20:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

De cand n-ati mai simtit mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor? Ei bine, gospodinele din Maramures, care prepara pita pe vatra cu ochii inchisi, sunt gata sa ne dezvaluie secretul unui preparat care e cap de lista in cartea cu bucate: se numeste ciolan in paine iar ingredientele i le putem numara pe degete.

Acum ca stim de ce ingrediente avem nevoie, ne apucam de treaba: pregatim maiaua, iar in mijlocul ei punem drojdia si un pic de apa calda!

Taiem ciolanul in fasii lungi. Fiecare bucata va ajunge apoi in patura de aluat!

Aluatul din maia se ruleaza ca un cozonac. Se lasa apoi inca 5 minute sa dospeasca si intre timp se face focul in cuptorul de lemne. Imediat ce se domoleste jarul punem pe vatra painea cu ciolan. Jumatate de ora, cat sta painea la cuptor, asteptarea pare o vesnicie cand simtit aroma de paine coapta si ciolan afumat!

 

 

 

 

 

 

Clipul zilei pe STIRILEKANALD.RO:
Te-ar putea interesa si