Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu provoca balonare: Trucuri spuse de un chef bucătar.

Este INFORMAȚIA BOMBĂ a momentului în România. Avem imaginile ȘOC în premieră

Ciorbă de fasole. Ingrediente

500 g fasole
200 g costiţă afumată
500 ml suc de roşii
o ceapă roşie
1 legatura ceapă verde
2 legaturi mărar
2 legaturi pătrunjel
3-4 legaturi ulei de floarea-soarelui
2 ardei capia
1 lingurita boia dulce

Ciorbă de fasole. Mod de preparare

Se alege fasolea, apoi se pune de seara până dimineaţa să stea la înmuiat în apă călduţă.

Dimineaţa se scoate fasolea din apă şi se pune să fiarbă în altă apă clocotită. Apa se schimbă de 2-3 ori, până se elimină toate toxinele, pentru a te asigura că faci o porție sănătoasă de ciorbă cu fasole.

Se curăţă ceapa şi ardeii și se pun la călit câteva minute în puțin ulei, se adaugă apoi fasolea fiartă, 2 l de apă și lasă să fiarbă, la foc mic.
După ce a mai scăzut din zeamă, adaugă și sucul de roşii (care a fost pus la fiert în prealabil).

Se adaugă apoi sare, boia şi piper, după preferinţă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Îngropat de viu, un bărbat a fost salvat ca prin minune după 4 zile de stat sub pământ- wowbiz.ro

Costiță afumată se pune să se rumenească în puțin ulei bucăţile de costiţă. Când este gata, se scoate și se taie cubuleţe, apoi se pune în ciorba de fasole.

Ciorbă de fasole. Cum să o prepari pentru a nu provoca balonare
oala de ciorba fiert

Cum să o prepari fasolea pentru a nu avea probleme la stomac! Câteva trucuri utile

"Primul truc pentru a evita balonarea constă în a fierbe apa şi, aşa clocotită, o vom turna peste fasolea uscată.

O vom lăsa circa o oră, după care vom începe procesul de fierbere a boabelor de fasole. La fiecare 30 de minute îi vom schimba apa în care a fiert.

În momentul în care fasolea a fiert îndeajuns pentru noi, vom scurge apa şi vom folosi multe vegetale la gătirea ei, precum ceapă, ardei, morcov. E bine de ştiut că fasolea, de obicei, pentru a nu produce gaze intestinale, trebuie consumată cu vegetale. Vegetalele vor avea un efect digestiv foarte bun!", spune Chef Cristi Dobre, pentru adevărul.ro.

Citeste si: Slănină de porc. Cum ne afectează sănătatea acest preparat tradițional

Citeste si: Ardei umpluți. Ardei umpluți cu carne și orez, rețeta bunicii

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Cum se prepară și cine a gătit-o prima dată

Citeste si: Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu îmi mai dădea ghiozdanul să mă duc la școală. Mă trimitea cu punga.”- kfetele.ro

Citeste si: "Cumva bănuiam ceva". Anca Dumitra, declarații despre sarcină. Emoțiile prin care trece în această perioadă- radioimpuls.ro

"Un alt truc este acela de a evita pe cât posibil oalele din aluminiu uşor. Sunt foarte otrăvitoare. Folosiţi oale din inox sau, dacă nu aveţi, merg şi cele de tablă dar, în timpul fierberii, aruncaţi înăuntru o lingură de inox şi ceva sare.

La fel, schimbaţi apa şi întotdeauna fierbeţi la foc mic. În timpul fierberii, se mai adaugă bicarbonat de sodiu, cam o linguriţă. Atenţie, nu faceţi amestec între cartof şi fasole, pentru că ele se vor certa foarte tare în stomac şi vor produce gaze.

Pe lângă acest truc de fierbere, este bine să mâncaţi fructe înainte de masa care va conţine fasole. La fel, pentru a stimula digestia dupa consumarea fasolei, putem opta pentru adăugarea pătrunjelului cât mai mărunt tocat, foarte benefic pentru organism, sau a chimenului.

Feniculul va reduce şi el efectul de arsuri stomacale. De asemenea pentru a diminua balonarea, vă recomand să consumaţi mult lichid cu această mâncare. De exemplu, faceţi o ciorbă de afumătură cu fasole. Lichidul va diminua foarte mult senzaţia de balonare", mai spune Chef Cristi Dobre.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si