Ciorba de lobodă. Secretele uneia dintre cele mai gustoase și sănătoase ciorbe ale primăverii

Ciorba de lobodă. În această perioadă a anului se găsește cu ușurință în piețe loboda. Este foarte sănătoasă și gustoasă. Iată cum se prepară corect ciorba de lobodă!

Ciorba de lobodă. Ingrediente:

8-10 legături de loboda (își pierde mult din volum la fierbere)
3 legături de ceapă verde
2 morcovi
1 legătură de pătrunjel
1 legătură de mărar
1 legătură de leuștean
3 linguri de ulei
Un litru de borș
2 linguri de orez
sare
piper

Ciorba de lobodă

Citeste si: Pâine de casă. Rețeta simplă cu sau fără drojdie. Secretul pe care puțină lume îl știe

Ciorba de lobodă. Mod de preparare:

Se taie ceapa verde mărunt și se pune la călit în ulei, într-o oală adâncă.

Ciorba de lobodă

Citeste si: Salata Verde. Cum alegi cea mai bună și sănătoasă salată verde. Nu te lăsa înșelat!

Se lasă 2 minute, după care se adaugă morcovul dat pe răzătoare, și loboda tăiată mărunt. Se adaugă apă în proporție de 2/3 din oală și se lasă să fiarbă. 

După ce au fiert 30 de minute, se adaugă borșul, care a fost fiert separat înainte, și orezul.

Ciorba de lobodă

Citeste si: Ciorbă de miel. Rețeta corectă din bătrâni

Se lasă pe foc încă 10 minute, se adaugă pătrunjelul, mărarul și leușteanul tocate mărunt, sarea și piperul, iar mai apoi se stinge focul.

Citeste si: Greseli mari pe care le faci cand gatesti carne de miel. Secretul fripturii de miel


Autor
Îți Recomandăm Și...