Salata verde are un mijloc în jurul căruia sunt prinse frunzele, unele peste altele. Culoarea acestora variază, în funcţie de tipul de salată, de la alb la verde sau purpuriu.

Citeste si: Salată de leurdă cu ou. Cea mai delicioasă și răcoritoare rețetă a primăverii

Salata verde

Salata verde.  Cum să alegi salata

În primul rând, verfică frunzele salatei. Frunzele ar trebui să fie de un verde închis, vibrant, cu o textură crocantă, proaspătă. Culoarea este deosebit de importantă. Cu cât culoarea salatei este mai puternică, cu atât planta are mai mulţi nutrienţi.

Citeste si: Loboda. Cum se consumă, de fapt, aceste frunze. Puține gospodine știu acest secret

Salata verde

Salata verde.  Ferește-te de salata care are frunze maronii sau îngălbenite.

Nu alege o salată verde care are frunzele ofilite. Cântăreşte-o în mână! Uneori pentru a înviora salată, aceasta este stropită cu apă, însă nu înseamnă neapărat că salata respectivă este și proaspătă.

Citeste si: Pilaf sârbesc. Rețetă simplă de post, se face imediat

Rucola. Ce este, de fapt, această plantă pe care o punem în salate

În limba română, rucola se numeşte voinicică şi se foloseşte că plantă medicinală. Creşte foarte rapid, iar seminţele sale se folosesc drept condimente.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă l-a păcălit pe iubitul italian să-și vândă casa și să-i dea toți banii. L-a părăsit și și-a deschis un magazin în Focșani- antena3.ro

Citeste si: Mesajul Ucrainei pentru nord-coreenii trimiși să lupte de partea lui Putin. ”Mii de soldați ruși au luat decizia corectă”- wowbiz.ro

Deşi ai zice că este rudă cu salatele, rucola face parte de fapt din familia brassicaceae, iar asta o face rudă cu cruciferele: broccoli, conopidă, varză.

Salata verde

Citeste si: Care sunt beneficiile consumului de alune de pădure?

Salata verde.  Rucola îmbunătăţeşte imunitatea, regularizează nivelul colesterolului din sânge şi are acţiuneantioxidantă. Cu foarte puţine calorii şi un gust intens, rucola este o plantă pe care nu trebuie să o ratezi când eşti la dietă.

Rucola este una din cele mai bune surse de vitamina K, o vitamina esenţială pentru sănătatea oaselor şi a creierului.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si