Circulaţie modificată în Piaţa Victoriei din Bucureşti, pentru protestul transportatorilor

Brigada Rutieră a Capitalei a modificat, miercuri, sistemul de circulaţie în Piaţa Victoriei din Bucureşti, unde peste 1.500 de taxiuri s-au strâns deja pentru a protesta faţă de Ordonanţa de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”.

Author: E. V. miercuri 17 aprilie 2019 , 09:11

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Organizatorii anunţă că se vor strânge peste 5.000 de maşini, iar poliţiştii vor institui treptat mai multe restricţii de trafic.

”Este resistematizată circulaţia în Piaţa Victoriei, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulaţie pe sens, în faţa Guvernului Romîniei”, a anunţat, miercuri dimineţă, Brigada Rutieră a Capitalei.

De asemenea, a fost restricţionat traficul rutier pe Şoseaua Kiseleff, între str. Arh. Ion Mincu şi Piaţa Victoriei. La nevoie, poliţiştii vor restricţionat traficul şi pe Str. Paris şi breteaua care leagă Bd. Iancu de Hunedoara de Piaţa Victoriei.

În zona protestului s-au strâns deja peste 1.500 de taxiuri, iar maşinile continuă să sosească, scrie News. 

Citeste si: Tot ce trebuie să știi despre Willow Project. Cum va afecta mediul cel mai mare proiect de foraj petrolier și ce implicare are Joe Biden- kanald.ro

Citeste si: Cătălin Botezatu a vorbit despre motivul pentru care Stephan Pelger s-a sinucis: „El avea probleme”- wowbiz.ro

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat că organizează un protest cu 5.000 de taxiuri împotriva Ordonanţei de Urgenţă ”pentru menţinerea pirateriei”.

Protestul se va desfăşura până la ora 18:00, în Piaţa Victoriei, şi ar urma să participe mai multe asociaţii, printre care şi Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT).

”Cerem Guvernului să renunţe la OUG pentru legalizarea pirateriei în transportul rutier de persoane şi nu înţelegem de ce un vicepremier îi asigură pe „piraţi” că le va rezolva problema prin OUG şi explică necesitatea legiferării prin ordonanţe de urgenţă ca necesitate, motivând urgenţa prin faptul că Preşedintele României trimite legile Parlamentului înapoi, pentru modificare”, au transmis organizatorii.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii şi vicepremier, a făcut declaraţii din care reiese că s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru menţinerea pe piaţă a platformelor de ridesharing, iar protestul este îndreptat împotriva acestora.

Reprezentanţii COTAR şi ai FORT au organizat, în ultima perioadă, mai multe proteste în Bucureşti, acuzând platformele de ridesharing, precum Clever şi Uber, că nu ar funcţiona în legalitate.

sursa foto: News 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si