În fiecare an, de la jumătate lui martie, Japonia îmbracă haine de sărbătoare. Florile de cireș creează un peisaj de basm, admirat de mii de turiști. Cireșii înfloriți sunt asemănați cu norii, simbol al efemerității vieții. Simbolistica florilor mai este legată și de acceptarea destinului sau a karmei.

Citește și: VIDEO- Cireșii înfloriți din Japonia, prilej de bucurie pentru oameni

Hanami, tradiţia japoneză a privirii florilor de cireș

Privitul florilor de cireș este un adevărat ritual la japonezi și poartă numele de hanami. Cu multe secole în urmă, hanami era o sărbătoare la curtea imperială, apoi s-a răspândit la întreaga populație niponă. Acum, festivalul florilor de cireș constă în a sta pe iarbă, sub pomii înfloriți și a contempla magia petalelor rozalii.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Perioada cireșilor înfloriți deschide sezonul turistic în Japonia. Prețul unui bilet dus-întors București-Tokyo începe de la 3.500 de euro. În schimb, o călătorie planificată din timp costă în jur de 3.700 de euro de persoană, cu cazări incluse în preț.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si