Cîţu, după desemnarea ca prim-ministru: E o propunere care mă onorează şi mă încarcă de responsabilitate

Premierul desemnat Florin Cîţu a declarat că nominalizarea sa de către preşedintele Klaus Iohannis îl onorează şi îl încarcă de responsabilitate şi a anunţat că împreună cu Ludovic Orban va demara negocierile pentru a forma o nouă majoritate.

M.A., miercuri 26 februarie 2020 , 21:28

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Ludovic Orban şi-a exprimat susţinerea faţă de Florin Cîţu şi a anunţat că vineri forurile statutare ale PNL se vor reuni pentru a valida lista Guvernului şi programul de guvernare.

Citeste si: Ciolacu, după desemnarea lui Florin Cîţu: Este clar parcursul care se doreşte, se forţează alegeri

”Aş vrea să mulţumesc domnului preşedinte al României, Klaus Iohannis, vreau să mulţumesc preşedintelui PNL, Ludovic Orban, pentru susţinere şi pentru încredere. Este o propunere care mă onorează şi care mă încarcă de responsabilitate. În baza acestei desemnări voi avea discuţii cu partidele parlamentare pentru constituirea unei majorităţi împreună cu Ludovic Orban, voi avea în plan un calendar al negocierilor. Fac parte din echipa guvernamentală condusă de  Ludovic Orban şi din echipa PNL. Desemnarea mea este o garanţie a continuităţii în guvernare a PNL, dar şi a orientării strategice a partidului pentru depesedizarea României. În cel mai scurt timp voi înainta Parlamentului lista guvernului şi a programului de guvernare şi sper că de data aceasta PSD nu va mai tergiversa calendarul”, a declarat Cîţu după nominalizarea sa de către preşedinte.

Citeste si: Florin Cîțu este noul premier al României

La rândul său, Ludovic Orban a declarat că este o decizie extrem de importantă care are ca obiectiv deblocarea situaţiei care este creată de PSD şi de ”prelungirile sale instituţionale”.

Potrivit liderului PNL, decizia preşedintelui este conformă cu dorinţa PNL.

Citeste si: Orban a ieșit din schema lui Iohannis. Cine e favorit să devină premier

”Vom susţine această propunere. Voi fi alături de premierul desemnat în toţi paşii următori, stabilirea listei membrior guvernului. Vineri vom avea o reuniune a forurilor statutare pentru validarea listei şi a programului de guverare”, a precizat Ludovic Orban.

El a precizat că va fi implicat în toate discuţiile pentru formarea unei majorităţi.

”Florin Cîţu este mâna dreaptă în Guvernul pe care l-am condus. Florin Cîţu va fi susţinut în perioada care va urma şi reprezintă o garanţie că guvernarea PNL se va desfăşura pe aceleaşi coordonate – repararea dezastrelor provocate de PSD”, a subliniat premierul interimar.

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si