Florin Cîţu a precizat, sâmbătă, într-o postare pe Facebook, că Agenţia de rating Moody’s a păstrat rating-ul României şi a schimbat perspectiva de la stabil al negativ.

Citeste si: Coronavirus România. Bilanțul înfectărilor ajunge la 10.635

"La fel ca Standard and Poor’s şi Fitch agenţia de rating Moody’s spune două lucruri:

- finanţele României au fost administrate îngrozitor de prost în ultimii ani de guvernele socialiste (S and P- creşterea nesustenabilă a cheltuielilor din ultimii trei ani, Fitch- “poor fiscal management în recent years …despite efforts by the current

administration (în power since November 2019) to improve fiscal management”)

- legea pensiilor trecută prin Parlament de Ciolacu şi PSD fară niciun fel de sursa de finanţare. Şi Moody’s, la fel că celelalte doua agenţii de rating, foloseşte legea pensiilor ca motiv principal pentru schimbarea perspectivei la negativ. Legea pensiilor adaugă la cheltuieli în buget 10 miliarde lei în 2020 şi 30 miliarde lei în 2021", a afirmat Cîţu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."- wowbiz.ro

El a adaugat că actuala guvernare plăteşte "factura celor trei ani de guvernare ticăloasă şi iresponsabilă".

"În ciuda eforturilor pe care le-am făcut din Noiembrie 2019 de a recâştiga încrederea investitorilor încă decontăm ticăloşiile şi populismele aprobate fară discernământ în ultimii trei ani de socialiştii lui Ciolacu.

Acest lucru TREBUIE să fie CLAR pentru toţi romanii- ÎNCĂ plătim factura celor trei ani de guvernare ticăloasă şi iresponsabila. Daca Ciolacu şi PSD ar fi fost mai responsabili Romania se împrumută astăzi cu cel puţin 1 punct procentual mai puţin la fiecare scadenta şi economiseam sute de miloane de lei lunar. PSD ar trebui să plătească aceşti bani înapoi", a susţinut Florin Cîţu.

Citeste si: Studiu: Coronavirusul ar putea fi transportat de particulele poluante

Potrivit acestuia, "nu este totul pierdut".

"Comunic zilnic cu investitorii şi pieţele internaţionale şi le garantez că voi continua să administrez finanţele românilor cu precauţie şi responsabilitate. Acest lucru s-a văzut atunci când am reuşit să împrumut sume record de pe pieţele internaţionale la cele mai mici costuri de până acum pentru România. În acelaşi timp apreciez că TOATE agenţiile de rating au făcut o distincţie CLARA intre modul iresponsabil şi ticălos prin care au fost administrate finanţele publice de socialsti şi modul precaut şi responsabil pe care l-am implementat din noiembrie 2019. Am înţeles avertisementul agenţiilor de rating. Le asigur că vom continua exact pe drumul pe care am pornit", a spus ministrul de Finanţe.

Citeste si: Liderii mondiali au lansat un plan de accelerare a producţiei de medicamente şi vaccinuri pentru COVID-19

Citeste si: Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online. „Cât de multe rabdă Dumnezeu!”- kfetele.ro

Citeste si: Detaliile "ascunse" în cazul morții lui Andrei Versace. Imaginile arată că a avut un sfârșit brutal- radioimpuls.ro

Citeste si: Liderii mondiali au lansat un plan de accelerare a producţiei de medicamente şi vaccinuri pentru COVID-19

Ei îi asigură pe români că va lua măsurile necesare în aşa fel încât să nu existe niciun fel de problemă în finanţarea deficitului şi implicit plata facturilor statului la timp, chiar şi în condiţiile în care avem aceste aprecieri din partea agenţiilor de rating.

"În plus, voi face tot ce este posibil că la următoarele evaluări ale agenţiilor de rating Romania să revină la perspectiva stabila sau chiar direct la pozitiv", a mai susţinut Cîţu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si