Ciucă: Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent

Premierul României, Nicolae Ciucă, i-a mulţumit preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru cuvintele aduse etnicilor români din Ucraina, dând asigurări că România ia toate măsurile pentru ca refugiaţii ucraineni să aibă o viaţă „decentă".

Author: Laura Macovei luni 04 aprilie 2022 , 20:39

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Nicolae Ciucă a luat cuvântul în Parlament după discursul lui Volodimir Zelenski. 

Premierul, cuvinte de laudă la adresa președintelui ucrainean

Sunteţi liderul unei naţiuni care luptă pentru identitate şi libertate în acest război ilegal şi neprovocat ”, a afirmat Nicolae Ciucă luni seară, în discursul ţinut în plenul Parlamentului României.

El a condamnat "atrocităţile” şi atacurile "fără discernământ” asupra civililor. 

Citeste si: Profesor de educație fizică, acuzat de coruperea sexuală a două eleve

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: „Mergem la cununie” Theo Rose și Anghel Damian, în drum spre Starea Civilă- wowbiz.ro

Toate aceste acţiuni inumane asupra populaţiei civile trebuie sancţionate de instanţele penale internaţionale ”, a adăugat premierul.

Nicolae Ciucă a arătat că solidaritatea s-a manifestat nu doar la nivelul instituţiilor statului şi al ONG-urilor, ci "cel mai important, la nivelul românilor care au simţit drama vecinilor ucraineni şi au simţit din tot sufletul să îi ajute”. 

Folosesc acest prilej pentru a-mi manifesta admiraţia pentru tenacitatea, determinarea şi curajul poporului ucrainean în a-şi apăra ţara, valorile democratice şi modul lor de viaţă. Noi, românii, suntem solidari cu poporul ucrainean, ne-am deschis porţile şi sufletele pentru vecinii ucraineni veniţi la noi în ţară şi, în acelaşi timp, i-am sprijinit şi pe ceilalţi cetăţeni străini plecaţi din Ucraina spre casele lor. Solidaritatea noastră faţă de cei peste 650.000 de vecini şi prieteni veniţi în România s-a manifestat nu doar la nivelul instituţiilor statului, ci şi la nivelul organizaţiilor neguvernamentale, dar cel mai important, la nivelul românilor, al cetăţenilor simpli care au simţit drama vecinilor ucraineni şi şi-au dorit din tot sufletul să îi ajute ”, a spus Ciucă. 

Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent

Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca cetăţenii ucraineni care au ajuns în România să poată avea o viaţă normală şi un trai decent. Cetăţenii ucraineni ajunşi în România beneficiază de servicii de sănătate în aceleaşi condiţii ca şi cetăţenii români şi îşi pot găsi un loc de muncă. Am modificat legislaţia în acest sens şi peste 1.100 deja lucrează la firme româneşti. Cei peste 30.000 de copii veniţi din Ucraina pot merge la şcoală, în cele 50 de şcoli şi 7 licee cu predare în limba ucraineană, precum şi folosind celelalte facilităţi puse la dispoziţie de către Ministerul Educaţiei din România. Vom continua să îi ajutăm atât pe ucrainenii rămaşi să îşi apere ţara, cât şi pe cei strămutaţi intern, cu ajutor umanitar, combustibil şi resurse necesare pentru a putea supravieţui. Am înfiinţat hub-ul umanitar european de la Suceava prin care transferăm ajutoarele venite de pretutindeni. Suntem gata să ducem până la capăt acest efort de durată, cu sprijinul Uniunii Europene, al ONU şi Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi şi al altor state partenere ”, a adăugat premierul.

Citeste si: Președintele Zelenski, discurs pentru români

Citeste si: „M-am împăcat cu fostul meu soț pentru copiii noștri.” Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf nu mai sunt la cuțite! Ce se întâmplă acum între cei doi- kfetele.ro

Citeste si: Cum a fost surprinsă Meghan Markle după ce au apărut primele zvonuri legate de un divorț iminent între ea și printul Harry- radioimpuls.ro

El i-a mulţumit preşedintelui ucrainean pentru că a făcut referire la etnicii români din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si