Ciuma oilor din Bulgaria, doar o inventie pentru a masca fraude din fonduri europene? Cum se apara bulgarii

Acuzatii grave: Ciuma oilor ar fi fost inventata in Bulgaria ca sa mascheze fraude de proportii din fonduri europene! Intre timp, autoritatile din Romania fac simulari ca sa previna eventuale focare.

M.C.B., miercuri 29 august 2018 , 00:24

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Dupa ce au fost ucise mii de oi şi capre, pesta rumegatoarelor arunca autoritatile bulgare intr-un scandal fara precedent.  Epidemia ar fi fost nascocita ca sa acopere falşii fermierii ce ar fi beneficiat de ajutoare baneşti din fonduri europene. Acuzatiile sunt lansate de liderul socialiştilor din Bulgaria, Cornelia Ninova, care spune ca ministrul Agriculturii din tara vecina ar trebui sa-şi dea demisia de urgenta.

Vorbele s-ar baza pe probe de sange recoltate de la oi si capre, care au fost apoi analizate in laboratoare din Franţa şi au dovedit, in final, ca niciun animal nu suferea de pesta micilor rumegatoare. in plus, la doua luni de cand a inceput masacrul nu exista niciun animal care sa fi fost rapus de acest virus.

"Este necesar sa se opreasca acest circ", a spus Ninova. Intre timp, in Romania, autoritatile se vor intalni maine la Braşov ca sa discute despre masurile de prevenire. "Scopul aceste intalniri, care se va desfasura in perioada 29-30 august la Brasov, este acela de a elabora un plan de masuri pentru a preveni patrunderea virusului in ţara noastra, dar si de a elabora un Manual Operaţional pentru intervenţia in focarele de PMR", au transmis cei de la ANSVSA intr-un comunicat de presa.

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Te-ar putea interesa si