Coadă de ambulanțe la spitalul de Boli Infecţioase: „Curtea spitalului este ocupată în totalitate, tratăm bolnavii în ambulanţe”

Este coadă de ambulanţe la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Managerul Florin Roşu a declarat că bolnavii sunt tratați în ambulanțe.

Author: Georgiana Balaban duminică 10 octombrie 2021 , 14:35

coadă de ambulanțe la spital iași

Ambulanțe în curtea spitalului.

[Sursa foto: news.ro]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Cazurile COVID-19 cresc de la o oră la alta. Mai multe ambulanţe cu bolnavi diagnosticaţi cu Covid-19 aşteaptă la rând duminică la spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Medicii sunt obligaţi să înceapă tratamentul chiar în interiorul ambulanţelor până ce se eliberează un pat în spital.

Citeste si: Anunț din partea autorităților: „La nivel national cât, şi la nivelul Municipiul Bucureşti nu mai sunt paturi libere la ATI!”

Ce a transmis managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu

Medicul Florin Roşu, a declarat că duminică la prânz curtea spitalului era ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi de COVID-19 sau pozitivi, în timp ce în spital nu mai sunt locuri libere.

coadă de ambulanțe la spital iași

Pacienții sunt tratați în ambulanțe.

[Sursa foto: news.ro]

Citeste si: Premieră în România. Un bebeluș s-a născut infectat cu COVID-19. Mama era pozitivă înainte de naștere

Citeste si: Tratamente balneare gratuite pentru români în anul 2023. Iată categoriile ce pot beneficia de acestea- kanald.ro

Citeste si: Deea Maxer și noua iubită a lui Dinu, prima confruntare față în față! Marea întâlnire a decurs într-un mod cu totul neașteptat- wowbiz.ro

„Aşa cum am mai spus, suntem în cel mai sumbru scenariu pe care ni l-am imaginat.

Curtea Spitalului de Boli Infecţioase este asaltată şi ocupată în totalitate de ambulanţe cu pacienţi suspecţi sau pozitivi care urmează să fie consultaţi de către medicii specialişti. Marea majoritate vor necesita internare, în schimb, locuri disponibile nu mai sunt. Vom iniţia tratamentul, îngrijirea şi monitorizarea pacienţilor în interiorul ambulanţelor", a afirmat medicul Florin Roşu.

Citeste si: Focar de Covid-19 la Spitalul de Pediatrie din Iași

Managerul spitalului a transmis că 99 la sută dintre pacienţii care ajung la spital sunt nevaccinaţi.

„Îmi menţin sfatul medical: singura armă împotriva pandemiei este vaccinarea, iar în momentul de faţă lockdown-ul este necesar imperios. Putem să operaţionalizăm toate spitalele existente şi toate paturile ATI, dacă nu ne vaccinăm şi nu impunem măsuri restrictive, sistemul medical va ceda", a precizat managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, Florin Roşu.

Citeste si: Bilanț coronavirus 10 octombrie 2021: Situație devastatoare la ATI. Numărul pacienților este revoltător


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si