Anchetatorii au descoperit în Bihor primul laborator de extragere secundară a cocainei.

Cocaină în valoare de 200.000 de euro

Cinci persoane- doi români, un israelian şi doi columbieni- au fost reţinute.

La data de 1 iulie, cetăţenii columbieni, însoţiţi de cetăţenii români, ar fi introdus pe teritoriul României aproximativ 6 kilograme de cocaină.

Cocaina ar fi fost introdusă pe teritoriul Uniunii Europene, pe cale aeriană, de către cetăţenii columbieni. 

Citeste si: Un tânăr a fost găsit cu droguri în tren spre mare

Aceştia ar fi avut, pe lângă rolul de cărăuşi ai drogurilor, şi pe acela de chimişti specializaţi în extragerea de cocaină din mărfuri aparent legale.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

În cadrul operaţiunii care  a avut loc pe 10 iulie 2022, a fost pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară, 4 dintre bărbaţi fiind surprinşi în plin proces de extracţie a cocainei din cafea.

Citeste si: Șapte persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce microbuzul în care se aflau a sărit în șanț

În urma percheziţiei domiciliare a fost descoperită cocaină în valoare de aproximativ 200.000

de euro.

Cei cinci au fost reținuți

Cei cinci au fost prinși în weekend, în urma unei operațiuni derulate de procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Anchetatorii spun că cei cinci constituiseră un grup infracțional organizat, specializat în importul de droguri de mare risc pe teritoriul României în vederea comercializării ulterioare a acestora, fiecare dintre membrii având roluri bine determinate.

Citeste si: Mai mulți șoferi au fost prinși drogați pe străzile Capitalei

Acest grup şi-ar fi derulat activitatea infracţională fără întrerupere, din momentul constituirii lui şi până la data de 10 iulie 2022.

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a celor cinci.

Citeste si: Un șofer testat pozitiv pentru trei droguri a dat vina pe oțetul din salată

În cursul zilei de marţi, urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti, cu propunerea de arestare preventivă a celor 5 persoane.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si