Administrația Națională de Meteorologie anunță că vor fi descărcări electrice și grindină de dimensiuni mici, iar aversele vor cumula 10...15 l/mp și intensificări ale vântului. Localitățile vizate sunt Turda, Câmpia Turzii, Viișoara, Mihai Viteazu, Tritenii de Jos, Frata, Cojocana, Ceanu Mare, Luna, Moldovenești, Călărași și Ploscoș din județul Cluj.

Citește și: VIDEO-EXCLUSIV: Ce influențe are echinocțiul de primăvară?/ Astrolog: ”În această casă se vorbește despre sectorul de sănătate sau despre armată, poliție, pompieri și alte meserii de urgență”

Ce influențe are echinocțiul de primăvară?

Echinocțiul de primăvară în 2023 are loc luni, pe 20 martie, la ora 23:24 și marcheză sosirea primăverii astronomice. Astrologul Mihaela Dicu explică în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre acest moment. 

Citește și: Ora de vară 2023 dată. Când trece România la ora de vară? Iată cum trebuie potrivite ceasurile?

”Echinocțiul de primăvară este acel moment al anului în care durata zilei este egală cu durata nopții. Este vorba despre momentul în care soarele ajunge în punctul vernal, adică de primăvara. Este de fapt, începutul primăverii astronomice care coincide în astrologie cu momentul în care Soarele intră în zodia Berbecului, prima zodie dintre cele 12 zodii ale zodiacului. Deci, echinocțiul de primăvară este începutul anului astronomic și în același timp începutul anului astrologic”, a precizat specialistul.

Citește și: Avertizare ANM: Vremea rea se întoarce în România. Care sunt județele aflate sub cod galben

Avertizare ANM: Vremea rea se întoarce în România. Care sunt județele aflate sub cod galben

Meteorologii ANM avertizează că mai multe județe din țară vor avea parte de vreme rea. Sâmbăta, 18 martie 2023, dimineața, specialiștii au emis cod galben. Iată care sunt județele vizate și cât este valabilă avertizarea! 

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

Citește și: Buna Vestire 2023. Care este semnificația sărbătorii? Este cea mai importantă sărbătoare din luna martie!

Meteorologii au emis sâmbătă, 18 martie 2023, la orele dimineții, o avertizare   cod galben de vânt puternic   pentru județele Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Conform specialiștilor ANM, sunt vizate zonele montane, la altitudini de peste 1.800 de metri, din cele două județe menționate anterior.

Citește și:  VIDEO- Iarnă în luna martie. Utilajele de deszăpezire au intervenit

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

În aceste zone se vor semnala intensificări ale vântului care vor depăși la rafală 90-100 km/h, care vor spulbera zăpada. Avertizarea este în vigoare sâmbătă până la ora 12:00.

Duminică, 16 aprilie 2023, ortodocșii prăznuiesc Paștele Ortodox. Cu această ocazie a sărbătorilor pascale, românii plănuiesc mini-vacanțe. Indiferent de planuri, este important să știți ce temperaturi se vor înregistra.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si