În acest an, echinocțiul de primăvară va fi în ziua de luni, 20 martie și este momentul în care ziua devine egală cu noaptea. La scurt timp, pe data de 26 martie va urma și trecerea la ora de vară. Mihaela Dicu, Președinta Asociației Astrologilor din România, a explicat în exclusivitate pentru stirilekanald.ro despre importanța acestui moment dar și despre previziunile pentru anul viitor.

Soarele intră în zodia Berbecului și aduce numeroase beneficii

”Echinocțiul de primăvară este acel moment al anului în care durata zilei este egală cu durata nopții. Este vorba despre momentul în care soarele ajunge în punctul vernal, adică de primăvara. Este de fapt, începutul primăverii astronomice care coincide în astrologie cu momentul în care Soarele intră în zodia Berbecului, prima zodie dintre cele 12 zodii ale zodiacului. Deci, echinocțiul de primăvară este începutul anului astronomic și în același timp începutul anului astrologic”, a precizat specialistul.

Mihaela Dicu - astrolog

Mihaela Dicu - astrolog

[Sursa foto: Mihaela Dicu - Facebook]

”Dacă noi ridicăm harta astrologică pentru momentul precis al echinocțiului, care este 20 martie 2023 pentru România, la 23:24  ora Bucureștiului, această hartă ne dă câteva indicii referitor la felul în care vor evolua lucrurile până la următorul echinocțiu. Este o hartă în care în primul rând, Soarele este împreună cu Mercur și Jupiter în casa a 6-a.

În Astrologia Mondială, care privește comunități mari de oameni, această casă vorbește despre forță de muncă, condiții de muncă, dar și despre sectorul de sănătate sau despre armată, poliție, pompieri și alte meserii de urgență ”, a mai adăugat astrologul.

Citește și: Echinocțiul de primăvară 2023. Momentul în care ziua este egală cu noaptea

Odată cu echinocțiul de primăvară apar și lucrurile pozitive pe mai multe planuri, însă, desigur sunt și câteva pericole care ar putea apărea.

Sectorul sănătății și al pensiilor, vizate de progrese

”Este posibil ca legislația muncii să sufere anumite îmbunătățiri, este posibil să apară un progres în ceea ce privește zona sănătății. Și se pare că deja s-au aprobat fondurile pentru construirea unor noi spitale, deci s-ar putea să mai fie și alte îmbunătățiri în domeniu. S-ar putea ca și în sectorul militar, ceea ce nu este de mirare având în vedere contextul actual și poate că e posibil având în vedere că este implicat și Mercur, care este o planetă a informației, a comunicării, e posibil să existe niște îmbunătățiri în ceea ce privește școlarizarea sau formarea, mai ales pentru specialități și meserii ”, a explicat Mihaela Dicu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

România trece la ora de vară pe data de 26 martie, care devine, ziua cea mai scurtă a anului

România trece la ora de vară pe data de 26 martie, care devine, ziua cea mai scurtă a anului

[Sursa foto: PixaBay]

Totodată, sectorul pensiilor  ar putea fi unul în care ar putea exista modificări importante.

”În această hartă a echinocțiului de primăvară pentru România, Marte care este stăpânul Ascendentului, deci și al hărții se află în casa a 8-a. În termeni foarte pragmatici, casa a 8-a are conotații financiare. Este legată în special de zone financiare în care se învârt banii multor oameni și acolo apar de obicei băncile, asigurările, fondurile, sponsorizările.

Casa a 8-a este legată printre altele și de pensii. Deci, s-ar putea și acolo să fie un sector fierbinte. E posibil să se regleze măcar parțial și problema acelor pensii speciale ”, a mai adăugat astrologul.

Educația și natalitatea, probleme pentru anul 2024

Pentru anul 2024, zona comunicării nu se află într-o poziție favorabilă. De altfel, nici sectorul educației sau al natalității.

În harta astrologică Soarele este împreună cu Mercur și Jupiter în casa a 6-a.

În harta astrologică Soarele este împreună cu Mercur și Jupiter în casa a 6-a

[Sursa foto: Arhiva stirilekanald.ro]

”O zonă interesantă și importantă pentru anul viitor, dar care poate să pună anumite probleme este zona în care e legată de simbolistica casei a 5-a, unde se află Luna. Luna este într-o poziție ușor critică în această casă care are de-a face cu educația, mai ales a copiilor mai mici, cu natalitatea, cu maternitatea în general și cu statutul de mamă. Casa a 5-a mai are de-a face și cu zona punerii în valoare a țării, a felului în care este reprezentată, cu ambasadele, consulatele. Și acolo apele sunt puțin cam tulburi”, a spus specialistul.

Citeste si: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”- kfetele.ro

Citeste si: Descoperirea macabră în Timiș. Un tânăr de 24 de ani, gasit mort pe un câmp. Ar fi fost împuşcat în gât- radioimpuls.ro

”În schimb, colaborările și alianțele par să evolueze, favorizate de prezența lui Venus bine configurată în casa relațiilor”, a mai adăugat Mihaela Dicu.

Citește și: Mesaje de început de primăvară pentru familie și prieteni. ,,Nu contează cum este vremea, important este ca-n suflet să fie primăvară!''

România trece la ora de vară pe data de 26 martie, care devine, ziua cea mai scurtă a anului, având, teoretic, 23 de ore.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si