Cod portocaliu de inundatii. Vin ploile abundente

Institutul Naţional de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii pe unele rauri din bazine hidrografice din judeţele Maramures, Satu Mare si Bistriţa-Nasaud, valabila pana joi, la ora 14:00.

Author: A.L. joi 23 februarie 2017 , 10:17

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor lichide inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate, cedarii apei din stratul de zapada si propagarii, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, paraie cu posibile efecte severe de inundaţii locale, cresteri importante de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de inundaţie pe unele rauri din bazinele hidrografice: Tisa- afluenţii mici aferenţi sectorului aval S.H.

Sighetu Marmaţiei, Tur, Iza, Ruscova, Vaser, Lapus si afluenţii de dreapta ai Somesului Mare aferenţi sectorului aval S.H. Nepos, judeţele Maramures, Satu Mare si Bistriţa-Nasaud.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare in bazinele hidrografice: Tur- bazin superior, Sapanţa, Mara, Firiza, Cavnic si Suciu.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si