Codul Rutier 2023. Expirarea rovinietei va fi anunțată prin e-mail

Codul Rutier 2023. Circulația în România, pe drumurile publice, se realizează în conformitate cu Codul Rutier. Acesta suferă modificări substanțiale, inclusiv în 2023.

Author: Alexandra Bercea joi 12 ianuarie 2023 , 16:59

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Codul Rutier 2023. Recent, legislația din domeniul auto a suferit mai multe modificări substanțiale, pe care toți șoferii trebuie să le cunoască. 

Ce s-a modificat la Codul Rutier în 2023?

În 2023, amenzile de circulație rămân neschimbate. De asemenea, șoferii își vor putea accesa online istoricul sancțiunilor rutiere. Nu ar trebui să dureze mai mult de trei luni până când vei putea vedea pe site-ul Poliției ce amenzi ai plătit sau ai de plătit, câte puncte de amendă ai acumulat. 

Citește și: Noi reguli pentru șoferii români! Cei ce nu respectă legea riscă să rămână și fără mașină, și fără permis

Citeste si: Cresc salariile în România! Ce categorie de angajați va primi bani în plus- kanald.ro

Citeste si: „E cadavru viu!” Ionuț este în comă, după ce s-a dus la medic cu o durere de măsea- wowbiz.ro

O altă modificare este aceea că poți obține permisul de conducere de profesioniști în România mai repede decât în trecut. Condiția esențială pentru a putea da mai repede examenul este să fi obținut în prealabil un certificat de calificare profesională inițială.

De asemenea, o modificare în Codul Rutier se referă la atribuțiile suplimentare câștigate de Poliția Locală, autoritatea câștigând dreptul de a te sancționa în situația în care împrumuți mașina personală.

Din 2023, proprietarii trebuie să transmită informații despre identitatea șoferului nu doar la solicitarea poliției rutiere, așa cum era până anul trecut, ci și a poliției locale, conform avocatnet.ro. Amenzile pentru ignorarea solicitării sunt între 1305 și 2900 de lei, indiferent de organul care ți le cere.

Expirarea rovinietei va fi anunțată prin e-mail

Din anul 2023, șoferii din România sunt anunțați prin email când vine vorba de expirarea rovinietei, în cazul în care aceasta a fost achiziționată cu o valoare mai mare de o lună.

Mașinile parcate pe trotuare sau staționate neregulamentar pot fi ridicate în fiecare colț al României de către poliția rutieră, dacă durează mai mult de 5 minute.

Citește și: Rabla 2023. Ce schimbări au apărut de la începutul acestui an?


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si