Colegiul Medicilor solicită testarea imediată a tuturor medicilor din ţară

Colegiul Medicilor din România solicită testarea imediată a tuturor medicilor din ţară, cu prioritate, dar şi testarea tuturor pacienţilor care mai sunt acceptaţi în spitale, având în vedere transmiterea comunitară a virusului COVID 19.

Author: R.B. joi 26 martie 2020 , 13:47

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Biroul Executiv al CMR a transmis, joi, câteva solicitări ”imperioase”.

” Corpul profesional al medicilor este acum, mai mult ca oricând, la dispoziţia autorităţilor guvernamentale, în folosul cetăţenilor.(...) Solicităm testarea imediată a tuturor medicilor din ţară cu prioritate! Solicităm ca pentru fiecare pacient admis în spitale, pentru că acum, cu câteva mici excepţii, sunt admise doar cazurile de urgenţă medico-chirurgicală, să se efectueze testarea indiferent dacă se încadrează sau nu în definiţia de

caz, aceasta pentru că de acum transmiterea este comunitară. Considerăm că aceste două măsuri implementate necondiţionat vor preveni evenimente epidemiologice precum cele deja întâmplate în unele spitale din ţară”, a transmis CMR.

Citeste si: Alte 123 de cazuri noi de infectare cu coronavirus în România. Bilanțul total a ajuns la 1.029

Potrivit Colegiului Medicilor, dotarea spitalelor cu materiale de protecţie este deja în atenţia guvernanţilor, dar trebuie acordată aceeaşi atenţie şi medicinei primare.

Citeste si: Motivul pentru care mama unui copil, care și-a pierdut viața la Revoluție, și-a dat foc în Poiana Brașov. Ce scria în biletul de adio- kanald.ro

Citeste si: Dana Roba va intra în cea de-a doua operație pe creier. Soțul ei încearcă să scape de pușcărie- wowbiz.ro

”În acest context, reiterăm solicitarea noastră urgentă ca Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, să achiziţioneze echipamente şi materiale de protecţie pentru cabinetele medicilor de familie şi de ambulator şi să solicite medicilor de familie, aşa cum, de exemplu, a făcut Direcţia de Sănătate Publică Prahova, necesarul de astfel de echipamente şi materiale care să poată fi distribuite medicilor din cabinete”, a mai transmis CMR.

Citeste si: PSD: Costache a dezertat În urma lui, şase spitale rămân contaminate

CMR anunţă că a pus la dispoziţia autorităţilor toate datele despre numărul medicilor, pe specialităţi şi pe judeţe, despre numărul şi localizarea medicilor pensionari, încă membri ai colegiului, participând astfel la elementul logistic al luptei epidemiologice.

”Asigurăm încă o dată, pe această cale, atât autorităţile statului cât şi pe cetăţeni că suntem total şi necondiţionat la dispoziţia dumnealor cu abnegaţie, profesionalism şi empatie umană, chiar dacă şi pentru noi riscul infecţios este cel puţin egal cu al pacienţilor noştri. Vom continua colaborarea instituţională cu noua echipă de conducere a Ministerului Sănătăţii, răspunzând prompt la orice solicitare”, a mai transmis CMR.

Citeste si: O româncă din Italia își strigă durerea: ”M-au lăsat acolo suferind, fără oxigen, lângă o tânără care avea febră 40”

Citeste si: „Acum se pot face teste.” Stephan Pelger a vorbit despre una dintre cele mai mari dorințe, în ultimul interviu- kfetele.ro

Citeste si: Alina Radi, prietena Danei Roba, declarații tranșante despre starea make-up artistului: "Dacă voi nu aveți acele medicamente în spital, vreți să moară omul, că voi nu aveți medicamentele acelea"- radioimpuls.ro

Alte 123 de cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate, numărul total ajungând la 1.029 de cazuri joi, la o lună de la diagnosticarea primului caz de coronavirus în România. 

Citeste si: Breaking news! România a depășit numărul de 1.000 de cazuri de infectare cu coronavirus. Alți 123 de pacienți au fost testați pozitiv


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si