VIDEO- Colindatul în scările de bloc nu mai este permis. Cei care vor să colinde vor avea nevoie de acordul asociațiilor de proprietari

Noua lege a colindatului s-a concretizat astăzi. Colindătorii dornici să împartă muzica de sărbători cu locatarii blocurilor au nevoie de acordul asociației de proprietari.

Author: Maria Stiuca marți 20 decembrie 2022 , 14:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

În prezent, din cauza noilor legi, colindatul este permis în scările de bloc, doar în cazul în care se respectă normele în vigoare. În sectorul 6, colindătorii vor trebui să respecte cerințele impuse, iar, în caz contrat se vor alege cu amenzi.

Colindatul în bloc se face doar cu acordul asociației de proprietari

Potrivit noii legi 17/2021, colindătorii care vor să-și facă cunoscute melodiile de Crăciun, trebuie să primească acordul asociației de proprietari. De asemenea, în sectorul 6 al Capitalei, cei care vor să colinde trebuie să respecte tradiția și să folosească doar vocile, sau, maxim, să fie acompaniați de instrumente muzicale.

În cazul în care colindătorii au asupra lor boxe portabile cu muzica dată la maxim, riscă să primească amenzi. Intervalele orare în care este permis colindatul în scările de bloc, cu acordul asociației de proprietari, sunt 13.00-14.00 și 22.00-08.00. În caz contrar, colindătorii  se vor alege cu amendă pentru deranjarea liniștii publice.

Citește și: Colindătorii, afectați de inflație

Poliția Locală dă amenzi colindătorilor cu boxa

Poliția Locală a sectorului 6 din Capitală a dat un număr de 24 de amenzi colindătorilor cu boxe portabile, care nu au respectat liniștea publică. Valoarea totală a amenzilor este de 5.200 de lei. 

Citește și: Colindători amendați cu 1.800 de lei pentru tulburarea liniştii publice

Părerea lui Ciprian Ciucu, primarul din sectorul 6

„Colindătorii sunt așteptați cu bucurie în Sectorul 6, însă doar cei care respectă tradiția și cântă, nu cei cu boxe date la maximum printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora. Cântecele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde”, sunt spusele lui Ciprian Ciucu, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6.

Citește și: Amenda, răsplata colindătorilor


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si