Colonelul Cristian Cîrlan, comandantul interimar al CSA Steaua, a decedat la vârsta de 47 de ani

Colonelul Cristian Cîrslan, comandantul interimar al Clubului Sportiv al Armatei Steaua, a decedat, luni, la vârsta de 47 de ani.

Author: K.B. luni 20 ianuarie 2020 , 11:49

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

"După o grea şi lungă suferinţă, astăzi 20 ianuarie, a încetat din viaţă, la doar 47 de ani comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, colonel Marius-Cristian Cîrlan.

Colonelul Cristian Cîrlan şi-a dedicat viaţa şi cariera militară promovării educaţiei fizice şi sportului în Armata României, şi a sportului de mare performanţă din cadrul clubului de lângă inima sa, CSA „Steaua Bucureşti”.

Născut la 3 decembrie 1972, la Tecuci, Cristian Cîrlan şi-a dorit din copilărie să urmeze exemplul tatălui său, ofiţer în cadrul armatei şi a fost admis, la 14 ani, la Liceul Militar Ştefan cel Mare din Câmpulung Moldovenesc, pe care l-a absolvit în anul 1991.

Au urmat studiile universitare în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport, (1991 – 1995), perioadă în care a fost brevetat ca paraşutist şi alpinist militar.

Citeste si: Cristina Țopescu urma să se mute într-un centru destinat persoanelor cu dizabilități! ”M-a întrebat dacă ar putea locui acolo”! Care urma să fie rolul ei?

După obţinerea diplomei de licenţă, şi-a început cariera militară ca ca ofiţer de educaţie fizică militară şi sport la Batalionul 400 Infanterie Basarabi, Constanţa (1995 – 1999).

Din această poziţie realizează, în 1997, prima revistă militare de educaţie fizică şi sport din armată – „Citius! Altius! Fortius!”

În anul 1999, face pasul către presa militară, activând în calitate de redactor pentru evenimente speciale, la săptămanalul Observatorul militar şi corespondent pentru emisiunile radio şi TV Ora Armatei – Radio România Actualităţi şi Pro Patria – TVR 1. Acoperă subiecte generale din activitatea militarilor români, dar activează şi ca şi redactor sportiv, fiind numit, în august, 1999, delegat de presă al României la Jocurile Mondiale Militare de la Zagreb, Croaţia.

Citeste si: Alexandru Rafila, critici dure la adresa medicilor care iau șpagă de la pacienți: „Nu există vreo justificare”- kanald.ro

Citeste si: De ce nu vrea Georgiana Lobonț să vorbească despre divorț. Armin Nicoară încearcă să o convingă- wowbiz.ro

În paralel, a desfăşurat şi o bogată activitate în domeniul relaţiilor publice militare, fiind selectat să activeze în Centrele de informare publică la patru exerciţii multinaţionale NATO/PfP de mare anvergură găzduite de ţara noastră în perioada preaderării la Alianţa Nord-Atlantică: Rescurer 99, Cooperative Determination 99, Rescue Eagle-Medceur 00, Cooperative Best Effort 2000.

Autor a peste 200 articole şi reportaje pe teme sportive, sociale şi militare publicate în presa militară şi presa sportivă, organizator şi coprezentator a multor evenimente organizate de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în perioada 2001-2019.

Cu o fire tenace şi un caracter puternic, Cristian Cîrlan a căutat în permanenţă să se perfecţioneze şi să fie la curent cu cele mai noi tendinţe în domeniile de care a fost pasionat, continuându-şi atât studiile din specialitatea jurnalism şi comunicare, în ţară şi în străinătate.

În anul 2001 este numit şef Birou presă şi relaţii publice la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti. În anul 2014 se înfiinţează secţia Marketing şi Relaţii Publice a CSA Steaua, pe care o conduce. În acelaşi an se afirmă ca autor al proiectului STEAUA TV – prima televiziune online a unui club sportiv din România (2014).

Citeste si: Alex, fratele cel mare al celor patru copii arși de vii la Timișoara, mărturisiri terfiante: "A încercat să intre în cameră, dar nu a putut..."

Citeste si: Primul scandal de la Survivor! Faimoasa Cristina Șișcanu sare la gâtul Războinicului Andi: „Râzi ca fraierul! Nu ai voie, când un om e în suferință”

Citeste si: Patru bărbaţi care se dădeau drept poliţişti şi jefuiau străini au fost prinşi în flagrant în Capitală

În perioada noiembrie 2018 – decembrie 2019 ocupă funcţia de vicepreşedinte al CSA Steaua Bucureşti (locţiitor al comandantului pentru activitatea sportivă de performanţă), mai întâi împuternicit, iar apoi, de la 1 mai 2019 numit pe această poziţie.

Citeste si: Ce se intampla daca stergi geamurile cu balsam de rufe: trucul care rezolva o problema ce apare des- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Shakira, în lacrimi din cauza lui Pique! Cât de rău o trata fotbalistul pe cantareata în public- radioimpuls.ro

Din data de 17 decembrie 2019, colonelul Marius-Cristian Cîrlan îndeplinea, prin împuternicire, funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti", se arată pe site-ul oficial al CS Steaua.

Cîrlan era în funcţia de comandat de la mijlocul lunii octombrie 2019, după ce a expirat detaşarea şi împuternicirea colonelului Bixi-Pompiliu Mocanu al conducerea grupării din Bulevardul Ghencea.

Citeste si: Cea mai deprimantă zi a anului 2020: 20 ianuarie. De unde a venit ideea Blue Monday?

Cîrlan urma să conducă Steaua până la organziarea unui concurs pentru numirea unui nou comandant. Anterior, Cîrlan a fost locţiitor al comandantului CSA Steaua.

Cristian Cîrlan a fost, printre altele, consilier al Preşedintelul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, vicepreşedinte al Federaţiei Română de Hochei pe gheaţă şi preşedinte al secţiei hochei pe gheaţă a CSA Steaua.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si