Pana acum, postul de prim-adjunct al sefului Jandarmeriei a fost ocupat de Catalin Sindile, actualul inspector general al institutiei, numit in locul lui Cucos.

"In vederea consolidarii echipei de conducere a Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane si asigurarii unei continuitati la comanda, pana la obtinerea avizului CSAT, incepand cu data de 23 august a.c., colonelul Cucos Gheorghe-Sebastian a fost imputernicit in functia de prim adjunct al inspectorului general al IGJR.

Reamintim ca acesta a promovat concursul pentru functia de inspector general al Jandarmeriei Romane, dar numirea in aceasta functie este conditionata de avizul CSAT", a anuntat Ministerul Afacerilor Interne.

Mandatul lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei a expirat in 15 august, el fiind numit pana acum de doua ori interimar si nemaiputand fi numit si a treia oara tot interimar.

Citeste si: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citeste si: Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini în exclusivitate- wowbiz.ro

Ministrul de Interne, Carmen Dan, anunta ca a trimis la Cotroceni documentele prin care cere prelungirea mandatului lui Cucos, insa nu a primit inca aprobare din partea presedintelui Iohannis. Ulterior, Administratia prezidentiala a anuntat ca CSAT va lua o decizie cu privire la numirea lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei dupa finalizarea anchetei privind violentele din Piata Victoriei din data de 10 august.

In 14 august, la patru zile de la violentele de la mitingul diasporei din Piata Victoriei, Sebastian Cucos- comandant al Jandarmeriei Romane timp de un an- a sustinut o declaratie de presa,

dand asigurari ca jandarmii si-au facut datoria si ca isi merita respectul si sustinand ca cei vinovati vor plati, fara insa a face vreo precizare lagata de modul de coordonare a interventiei Jandarmeriei din 10 august.

Cucos mai spunea ca el a absolvit un examen pentru postul de inspector general al Jandarmeriei Romane si ca asteapta avizul CSAT, fiind o procedura care dureaza. "Este o procedura care dureaza, nu fac decat sa astept ca procedura sa se incheie", a subliniat el. 

In locul lui Sebastian Cucos la conducerea Jandarmeriei a fost numit lui Ionut Catalin Sindile, care pana atunci ocupase postul de prim adjunct al inspectorului general al institutiei. 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si