Comisia de buget-finante a Senatului a adoptat raport favorabil propunerii PSD de eliminare a 102 de taxe fiscale

Comisia de buget-finante a Senatului a adoptat, luni, un raport de admitere cu sase voturi ”pentru” si o abtinere, pentru propunerea legislativa a PSD privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, punctul de vedere al Guvernului fiind negativ.

Editor: Alexandra Chiric luni 17 octombrie 2016 , 16:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, impreuna cu alti lideri social-democrati au depus, in urma cu o saptamâna, la Senat proiectul de lege care prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017.

"Am depus astazi cu dorinta ca acest proiect de lege sa intre in vigoare in acest an, astfel incât de la 1 ianuarie 2017 102 taxe nefiscale sa fie eliminate.

Vorbim de peste 50% din taxele nefiscale pe care le platesc cetatenii români si o valoare de peste 80% a acestora. Dincolo de valoare, de numar, este vorba de o cantitate de timp uriasa pe care o pierd românii pentru a plati aceste taxe, unele care sunt foarte mici si, de asemenea, nervii si umilinta pe care multi dintre cetatenii români, aproape toti, o simt atunci când trebuie sa mearga din ghiseu in ghiseu", a spus Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit News.ro.

Dragnea a spus ca proiectul prevede eliminarea a 102 taxe nefiscale care au un impact bugetar foarte mic, sub 0,1% din PIB.

Intre taxele care vor fi eliminate se afla timbrul de mediu pentru autovehicule, taxe la Registrul comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor,

taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.

Potrivit liderului PSD, intre taxele nefiscale care urmeaza sa fie eliminate, daca proiectul de lege va fi adoptat, ar fi: taxa de timbru de mediu pentru autovehicule, taxe la registrul comertului, taxe consulare si de cetatenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxele radio tv, taxa suplimentara pentru eliberarea pasaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Nationala de Pensii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si