Comisia Europeană dorește ca România, Bulgaria şi Croaţia să facă parte din spaţiul Schengen

Comisia Europeană solicită Consiliului demersuri pentru ca România, Bulgaria şi Croaţia să facă parte din spaţiul Schengen, deoarece acestea au îndeplinit deja majoritatea condițiilor necesare, însă fără eliminarea controalelor la graniţele interne ale regiunii, conform Executivului UE.

Author: Alina Raducu sâmbătă 05 iunie 2021 , 07:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Conform Comisiei Europene, Bulgaria şi România au fost analizate în mod pozitiv pentru intrarea în spațiul Schengen încă din 2010/2011.

Pentru Croaţia, Comisia Europeană a adoptat pe 22 octombrie 2019 documentul Communication55, iar pe baza acestuia, ţara a luat măsurile pentru a putea respecta condiţiile necesare pentru aplicarea acquisului Schengen, acestea fiind confirmate printr-o verificare a graniţelor externe ale Croaţiei.

Comisia Europeană solicită Consiliului ca România, Bulgaria şi Croaţia să facă parte din spaţiul Schengen

”Comisia consideră că este momentul ca aceste evaluări pozitive să fie respectate şi cere Consiliului să ia măsurile necesare pentru ca Bulgaria, România şi Croaţia să devină părţi ale regiunii fără controale la graniţele interne ale statelor membre”, potrivit documentului.

Citeste si: Maraton de vaccinare cu premii constând în autoturisme, televizoare smart sau frigidere. Unde se întâmplă asta

În document se mai arată că, aceste state membre indeplinesc majoritatea acquisului Schengen, dar fără beneficiile care sunt aduse de apartenenţa la spaţiul Schengen.

”Nu doar că intrarea lor în spaţiul Schengen este o aşteptare legală şi o obligaţie legală a acestor ţări, dar Comisia este convinsă şi că aderarea lor va creşte securitatea în UE în ansamblul ei, întrucât aceste ţări vor fi capabile să folosească pe deplin instrumentele disponibile, cum ar fi cele legate de Sistemul de Informaţii privind Vizele şi de interoprabilitate”, se arată în document.

Citeste si: Câte cereri de eliberare condiționată a înaintat Liviu Dragnea. Toate au fost respinse, iar fostul președinte PSD va putea face o nouă solicitare dupa 27 august

Astfel, intrarea României, Bulgariei şi Croaţiei este foarte importantă pentru îmbunătăţirea încrederii reciproce în spaţiul Schengen, a mai precizat Comisia Europeană.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si