Câte cereri de eliberare condiționată a înaintat Liviu Dragnea. Toate au fost respinse, iar fostul președinte PSD va putea face o nouă solicitare dupa 27 august

Fostul lider al PSD, Liviu Dragnea a înaintat mai multe cereri Judecătoriei Sectorului 5 pentru a fi eliberat condiţionat din închisoare, unde execută o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni. Până acum, toate cererile au fost respinse.

Author: Alina Raducu miercuri 02 iunie 2021 , 13:30

Câte cereri de eliberare condiționată a înaintat Liviu Dragnea. Toate au fost respinse, iar fostul președinte PSD va putea face o nouă solicitare dupa 27 august
Câte cereri de eliberare condiționată a înaintat Liviu Dragnea. Toate au fost respinse, iar fostul președinte PSD va putea face o nouă solicitare dupa 27 august[Sursa foto: Facebook]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Liviu Dragnea rămâne în continuare în închisoare, după ce Tribunalul București i-a respins pe 27 mai o altă cerere de eliberare condiționată. Potrivit instanței, decizia este definitivă și este respinsă exact la 2 ani de la încarcerarea fostului lider al PSD. Acesta ea fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Dragnea va putea înainta o nouă cerere de eliberare după data de 27 august

Liviu Dragnea va putea să facă o nouă cerere de eliberare condiționată după 3 luni, mai exact după data de 27 august, conform Tribunalului București.

"Respinge contestaţia formulată de contestatorul Dragnea Nicolae Liviu ca nefondată.

Admite contestaţia formulată de PICCJ -DNA împotriva sentinţei, pe care o desfiinţează în parte, în sensul că propunerea sau cererea de liberare condiţionată va putea fi reînnoită după 27.08.2021", aceasta este decizia de pe 27 mai a Tribunalului București.

Și prima instanță, Judecătoria Sectorului 5, a respins ca neîntemeiată, în 27 aprilie, cererea de eliberare condiţionată depusă de Liviu Dragnea, iar acesta a contestat decizia.

Citeste si: Marcel Ciolacu: „Eu pe Iohannis nu-l iert şi nu stau de vorbă cu el. Până nu iese public şi-şi cere scuze cu ciuma roşie!”

Judecătoria Sectorului 5 a argumentat decizia astfel că, deși Liviu Dragnea a executat 2/3 din pedeapsă, necesar pentru a fi eliberat condiţionat, "din analiza situaţiei personale instanţa nu şi-a format convingerea că acesta a dat dovezi temeinice de îndreptare".

"Eliberarea petentului, prin simpla împlinire a fracţiei şi în contextul unui comportament civilizat- normal de altfel, ar fi de natură a avea un efect total opus. Evident, o astfel de măsură nu ar fi de natură a avea un efect descurajant, ba din contră, ar dovedi o lipsă de reacţie din partea statului faţă de cei care încalcă normele legale", potrivit Judecătoriei Sectorului 5.

Citeste si: Ce beneficii are pașaportul european de vaccinare. Începând din iulie, posesorii pot circula liber în Uniunea Europeană

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, atunci când a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare

De-a lungul timpului petrecut în închisoare, fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu conducerea Penitenciarului Rahova, unde execută pedeapsa, acesta înaintând mai multe procese, motivând că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Totodată, conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă în penitenciar, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu. Astfel, Administraţia Naţională a Penitenciarelor a precizat atunci că nu a autorizat ca Dragnea să dea acel interviu, iar Penitenciarul Rahova l-a sancţionat pe Dragnea cu ridicarea dreptului de muncă în atelierul auto al închisorii.

Citeste si: Premierul Florin Cîţu va prezenta Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si