Complexul din Germania a fost pus în carantină. Câți români ar fi infectați cu coronavirus

120 de persoane din complexul de imobile din Gottingen, Germania, sunt infectate cu COVID-19, întregul complex fiind plasat în carantină, a anunțat MAE, luni.

Author: I.C. luni 22 iunie 2020 , 13:26

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE), au fost făcute demersurile necesare pentru aflarea numărului cetățenilor români afectați.

"În contextul informaţiilor apărute în presa locală referitoare la depistarea unor cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV2 într-un complex de imobile din oraşul Göttingen/ Niedersachsen, Ambasada României la Berlin s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale competente în vederea obţinerii de informaţii cu privire la situaţia prezentată, numărul de cetăţeni

români afectaţi, starea de sănătate a acestora, precum şi măsurile dispuse de autorităţi în acest context", a transmis, luni, MAE.

Citeste si: Coronavirus România 22 iunie. Scade numărul persoanelor infectate în ultimele 24 de ore

Astfel, din datele preliminare obţinute de reprezentanţii misiunii diplomatice, în urma campaniei de testare derulată în zona respectivă de către autorităţile locale, au fost identificate 120 de persoane infectate cu COVID-19, procedurile de verificare şi testare a tuturor persoanelor care locuiesc în complexul respectiv fiind în curs de desfăşurare.

Citeste si: Un elev de 16 ani a fost înjunghiat de 5 ori în fața liceului. Ce s-a întâmplat cu agresorul- kanald.ro

Citeste si: Culiță Sterp aruncă bomba: „Băiatul meu din prima căsătorie!”. Și-a luat prin surprindere toți fanii cu declarația asta- wowbiz.ro

"În acest context, întregul complex a fost plasat în carantină pentru o perioadă de 7 zile, această măsură putând fi restrânsă ulterior la anumite locuinţe, în funcţie de evoluţia stării de sănătate a persoanelor testate, autorităţile locale precizând că persoanele cu rezultate negative la două testări succesive vor putea părăsi zona de carantină, cu respectarea anumitor condiţii", a precizat MAE.

Citeste si: Avertismentul lui Nelu Tătaru. Ne așteaptă triplarea cazurilor de coronavirus?

De asemenea, a fost stabilit un sistem de furnizare a alimentelor şi a produselor de strictă necesitate pentru persoanele aflate în zona de carantină, fiind oferite, în mod gratuit, din donaţii, două mese pe zi şi alte bunuri de strictă necesitate. Totodată, în complex au fost operaţionalizate un punct medical mobil şi un centru de informare pentru rezidenţi.

"Cu referire la incidentele dintre rezidenţi şi forţele de ordine prezente la faţa locului, MAE precizează că, potrivit informaţiilor comunicate de autorităţile germane, o parte dintre persoanele supuse măsurii carantinei au încercat să părăsească zona, acestea fiind oprite de autorităţile de ordine publică prezente la faţa locului. Totodată, reprezentanţii Autorităţii de Sănătate au informat că, la acest moment, nu sunt disponibile date cu privire la identitatea şi cetăţenia persoanelor infectate, fiind prioritare demersurile de reducere a riscului de propagare a infecţiei", a explicat MAE.

Citeste si: „M-a bătut, recunosc.” Adriana Bahmuțeanu a fost victima abuzurilor fizice- kfetele.ro

Citeste si: Expresia nefericii de pe chipul lui Ben Afleck la Premiile Grammy 2023 a provocat isterie în rândul fanilor! Internauții au lansat glume pe seama apariției actorului- radioimpuls.ro

Citeste si: Anunțul alarmant al unui medic de la Matei Balș. Când vom intra în cel de-al doilea val de coronavirus

Potrivit sursei citate, Ambasada României la Berlin menţine dialogul cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară conform competenţelor legale şi cu stricta respectare a măsurilor adoptate de statul de reşedinţă în contextul pandemiei de COVID-19.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si