Compozitorul Galt MacDermot, cunoscut pentru musicalul „Hair”, a murit la vârsta de 89 de ani

Compozitorul Galt MacDermot, cunoscut pentru musicalul „Hair”, prezentat pe Broadway şi ecranizat de Milos Forman, a murit luni la vârsta de 89 de ani.

Author: E. V. marți 18 decembrie 2018 , 08:43

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

MacDermot şi-a început cariera în anii 1960. În acelaşi deceniu a câştigat două premii Grammy pentru compoziţia „African Waltz”.

A devenit cunoscut odată cu musicalul „Hair” de pe Broadway, pentru care a scris muzica. Tot pentru Broadway, a scris şi muzica spectacolului „Two Gentlemen of Verona”, bazat pe comedia lui Shakespeare, care a primit premiul Tony pentru „cel mai bun musical” în 1972.

Compozitorul Galt MacDermot a murit la vârsta de 89 de ani

Inspirat de o carte şi versuri scrise de James Rado şi Gerome Ragni, „Hair”- antisistem, contestatar al războiului din Vietnam- a generat mai multe hit-uri, precum „Aquarius", „Good Morning Starshine” şi „Let The Sunshine In”.

Cu subtitlul „An American Tribal Love-Rock Musical”, spectacolul a fost iniţial refuzat de mai mulţi producători, până ce Joe Papp a decis să îl lanseze la Public Theater în 1967.

El a ajuns un an mai târziu pe Broadway, unde a avut 1.750 de reprezentaţii, devenind un fenomen cultural.

Compozitorul Galt MacDermot a murit la vârsta de 89 de ani

În 1979, regizorul Milos Forman a lansat varianta lungmetraj, cu Treat Williams, John Savage şi Beverly D'Angelo în distribuţie. În acelaşi an, pentru coloana sonoră, MacDermot a primit trofeul David di Donatello pentru „cea mai bună muzică străină”.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si