Cei de la Asociatia Ovidiu Ro au implementat programele "Fiecare copil la gradinita" si "Fiecare copil in scoala", programe ce dau roade si sunt apreciate extrem de mult in randul comunitatilor sarace.

Programul prevede ca familiile sarace sa beneficieze de un tichet de 50 de lei, rechizite si haine pe care micutii ce merg la cursuri le primesc periodic.

Acest lucru ii stimuleaza pe parintii de etnie roma sa isi duca in fiecare zi copiii la scoala. "Inainte sa implementam program Ovidiu Ro, 'Fiecare copil in scoala', si mai apoi 'Fiecare copil in gradinita', aveam probleme cu frecventa copiilor, cu relatia cu parintii. Dupa ce acest program a devenit la noi in scoala lege, aceste lucruri nu se mai intampla. Avem promovabilitate destul de mare. Frecventa la gradinita era undeva la 45% inainte de program. Dupa implementarea sa am ajuns la aproape 100%. Parintii invocau inainte tot felul de probleme de la pachetul zilnic si pana la imbracaminte. Acum primesc un tichet social de 50 de lei din partea Primariei, haine si incaltaminte. Avem familii numeroase. Cea mai mare are 14 copii si au venit toti la scoala", a declarat Georgeta Veseliu, directorul adjunct al Scolii din Gura Sutii.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Scene greu de privit pentru salvamontiștii care au intervenit în salvarea fetei atacate de urs- wowbiz.ro

Si primarul din localitate este multumit de ceea ce se intampla in comunitate dupa ce s-a implementat acest program pilot. "Noi am fost comuna pilot pentru Asociatia Ovidiu Ro. Programul a venit ca o gura de oxigen pentru ca alergam din familie in familie pentru a-i determina pe parinti sa isi lase copiii la scoala.

Primaria Gura Sutii a contribuit cu 300 de lei pe an de copil pentru imbracaminte si incaltaminte. Intr-un an de zile parintii faceau tot posibilul sa-i aduca pe cei mici la scoala si gradinita. Pe langa asta, cei mici s-au obisnuit ca programul si nu ar mai sta acasa. Copiii vin de drag acum la scoala, s-au obisnuit in colectivitate si multi invata bine. Ne bucuram ca am ajuns un exemplu si pentru alte localitati unde a fost implementat acest proiect", a declarat primarul din comuna Gura Sutii, Dinu Constantin, noteaza cei de la adevarul.ro.

Tichetele sociale care se dau sunt conditionate de prezenta copiilor la gradinita s-au dovedit a fi un instrument extrem de eficient pentru a motiva parintii sa isi aduca copiii in institutiile de invatamant in fiecare zi. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si