Concurs de gulas in Maramures. Sapte echipe de bucatari s-au intrecut in pregatirea gustosului preparat
Cand este vorba de mancare, ce poate a fie mai bun daca nu un gulas facut la ceaun, la foc de lemne domol, asa cat sa fiarba in tihna, cum spune maramuresanul si daca mai pun si cateva kilograme de carne de vanat, ei bine, va spune doar atat, atentie pofticiosilor. Nu mai putin de 7 echipe de bucatari, de ocazie, s-au intrecut in pregatirea celui mai gustos guias la ceaun.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri
Se iau cativa vanatori priceputi intr-ale bucatariei, se adauga 7 ceaune, carne de mistret din belsug si legume. Rezultatul este, atentie interzis pofticiosilor!
Nici nu s-a facut bine zi ca focul sub ceaune a pornit iar echipele au pus cele mai bune ingrediente.
Dar vorba aceea, concursul este consurs asa ca unii dintre participanti nici ca au vrut sa divulge vreun secret.
-Ce carne folositi? Cea pe car o foloseste toata lumea. Nimeni nu vrea sa dea niciun secret..Carne de mistret. Si altceva ce ati mai pus? Pai numai ce vedeti, nimic altceva decat ce se vede

Focul ca focul dar si ingredinetele conteaza!.Asa ca vanatorii, oameni cu dare de mana au pus in ceaun cate o pulpa de mistret, cat sa fie carne din belsug.

Dar ce mai coteaza cand concursul se tine intre prieteni iar printre ei este si un sarbatorit, palinca sa curga in rauri si sa te tii veselie.

