Condamnare rapidă la închisoare pentru bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Macron

Bărbatul care l-a lovit pe preşedintele Emmanuel Macron în urmă cu două zile, în cursul unei vizite întreprinse de acesta în regiunea sud-estică Drome, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare, potrivit Reuters. El a fost judecat în procedură de urgenţă.

Author: Razvan Ilie joi 10 iunie 2021 , 22:06

Preşedintele Macron a descris atacul drept un incident izolat şi a afirmat că violenţa şi ura sunt o ameninţare pentru democraţie.[Sursa foto: Facebook / Black News]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Procurorii l-au acuzat pe Damien Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, de "violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice".

Această palmă, 'complet inadmisibilă', este un 'act de violenţă deliberată', a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Citeste si: Emmanuel Macron a fost luat la palme. Gărzile de corp au intervenit imediat

Damien Tarel a declarat în faţa tribunalului din Valence că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, după cum a relatat postul BFM TV, preluat de Agerpres. Bărbatul a recunoscut la audierea de joi că l-a pălmuit intenționat pe preşedinte.

Ce vroia să-i mai facă francezul lui Macron

Damien Tarel a mai spus că, cu câteva zile înainte de vizita lui Macron în Drome, se gândise să-i arunce preşedintelui un ou sau o tartă cu cremă. "Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care vroia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust", a adăugat tânărul de 28 de ani. "Cred că Macron reprezintă decăderea ţării noastre", a mai spus Tarel la tribunal.

Pentru infracţiunea de care era acuzat Damien Tarel, pedeapsa maximă este de trei ani de închisoare şi 45.000

de euro amendă.

Citeste si: Vești bune în familia Ursulei von der Leyen. Preşedinta Comisiei Europene a devenit bunică

Cine este agresorul lui Macron

Damien Tarel este şomer și este un apropiat de mişcarea de protest a 'Vestelor galbene', care a marcat mandatul de preşedinte al lui Macron, şi are convingeri politice de extremă dreapta.

Apropiaţii lui Tarel l-au descris ca pe un pasionat de reconstituiri medievale şi o persoană neturbulentă. Procurorul a precizat că Tarel nu este membru al vreunui grup politic sau militant.

Apropiaţii lui Tarel l-au descris ca pe un pasionat de reconstituiri medievale şi o persoană neturbulentă. [Sursa foto: Observator TV]

Damien Tarel a fost arestat împreună cu un al doilea bărbat din oraşul său Saint-Vallier. În locuinţa celui de-al doilea bărbat, poliţia a găsit un exemplar al manifestului autobiografic 'Mein Kampf' al lui Hitler şi un steag roşu cu secera şi ciocanul, simbolul internaţional al mişcării comuniste, a indicat procurorul local Alex Perrin.

Al doilea bărbat nu va fi inculpat în legătură cu agresarea preşedintelui, ci pentru posesie de arme ilegale, în 2022.

Cum s-a produs incidentul insolit

Bărbatul l-a lovit pe Macron marţi, când preşedintele s-a apropiat să salute o mică mulţime de privitori, după ce vizitase un colegiu tehnic în cursul unei deplasări pentru a lua pulsul ţării în contextul ieşirii din pandemie şi înaintea alegerilor prezidenţiale din 2022.

Macron s-a apropiat de Tarel, care se afla în spatele unei bariere de securitate, apoi acesta a strigat 'Jos Macronia!' şi i-a tras o palmă preşedintelui pe partea stângă a feţei. El a mai fost auzit rostind 'Montjoie, Saint Denis!', strigătul de luptă al armatei în vremea monarhiei. 'Este un slogan patriotic', a explicat el în instanţă.


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si