Ce condiții de călătorie sunt în Grecia, una dintre țările în care românii își petrec concediile

Românii au dat startul concediilor de vară. Printre destinațiile lor preferate se numără Bulgaria, Grecia și Turcia. Află care sunt condițiile de călătorie în Grecia.

Author: Georgiana Balaban joi 24 iunie 2021 , 18:29

conditii de calatorie in grecia
Vacanță în Grecia.[Sursa foto: PixaBay]
DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

In articol:

Grecia a început sezonul turistic pe 15 mai 2021. Tot în această țară nu mai este obligatorie izolarea la domiciliu.

Citeste si: Infern la porțile Greciei

Obiectivele turistice și muzeele pot fi din nou vizitate. La fel și localurile. În intervalul orar 00:30-5:00 încă nu este permisă ieșirea din locuințe.

Luna aceasta s-au format cozi de zeci de kilometri la intrarea în Grecia. Mia mulți români care au plecat în concediu au așteptat ore în șir pentru a trece granița la Kulata- Promachonas. „Ceea ce se întâmplă acum este o dovadă de lipsă de respect pentru turiști", susțin oamenii pe rețelele de socializare.

Citeste si: GRECIA, PE LISTA VERDE DE CĂLĂTORII

„Am ajuns în vamă la 8.00 și sunt sute de mașini în față. Nu se testează nimic în acest moment dar fiecare mașină petrece minute bune la ghișeu. Mai am de așteptat cel puțin 4 ore. Cred că pentru îmbunătățirea relațiilor turistice între Grecia și România mai este puțin mai mult de lucrat. Zic și eu. Acum îi înțeleg pe cei care aleg alte destinații. Din dragoste pentru Grecia nu cred că voi reveni curând dacă nu se schimbă modul de abordare al situației prezente.(...) Mai avem vreo 2 ore de stat. Asta înseamnă 1.2 km în 6 ore", scrie o turistă din România.

Vacanță de vis în Grecia

În Grecia oamenii pot călători cu certificat de vaccinare, cu test negativ sau cu dovada că au avut boala. Autoritățile elene solicită, însă, și completarea unui formular online.

Citeste si: MAE, anunț foarte important pentru românii care merg în vacanță în Grecia

conditii de calatorie in grecia
Grecia 2021.[Sursa foto: PixaBay]

Este vorba despre PLF (Passanger Locator Form). Un așa zis document de călătorie care se completează online și pe care autoritățile din mai multe țări, inclusiv Grecia, îl solicită la intrarea pe teritoriul lor, pentru a avea o evidență a numărului de turiști.

„Am încercat și noi să vedem care e problema, am luat legatura cu reprezentanții turismului elen, ne-au spus că știu care e situația și încearcă să fluidizeze traficul. Ambasada României la Atena, chiar dacă nu răspunde tuturor cetățenilor, știe despre situație și încearcă să găsească o soluție astfel încât să se poată trece mai repede. Până la soluție, care ar fi să anuleze verificarea PLF-urilor, vă spun care cred eu că sunt soluțiile: observăm de ceva timp că turiștii își încep concediile sâmbătă dimineața, poarte ar fi bine să se reorienteze, să plece de vineri sau luni, aceasta este prima cauză a aglomerării. A doua este că Grecia încearcă să păstreze o rată a infectărilor cât mai scăzută și țara ca o destinație sigură. Din acest motiv, la frontieră trebuie să prezentăm pe lângă documente și adeverința de vaccinare, dar și LPF-ul (Passanger Locator Form), care se poate completa cu 24 de ore înainte de călătorie, online pe travel.gov.gr și poate fi arătat direct de pe telefonul mobil. Românii trebuie să se informeze înainte de a pleca la drum pentru a evita acest timp de neplăceri. Cei mai în vârstă pot solicita ajutorul celor mai tineri, dacă întâmpină probleme", a explicat reprezentantul Forum Grecia, la Digi24.

Citeste si: Dacă alegeți ca destinație turisitcă Grecia, iată 9 lucruri pe care nu trebuie să le faceți sub nicio formă

Guvernul elen a anunțat că dorește să curețe 80 de insule drept zone libere de Covid, până la finalul lunii.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si