Conditii mizere in scoli, la mai putin de o saptamana pana la inceperea anului scolar. Raspunsul autoritatilor este fabulos

Datul din umeri a ajuns sa fie reactia autoritatilor la intrebarile noastre despre conditiile mizere din scoli? In timp ce ministrul Educatiei spune ca "tot mai multe scoli" obtin aviz de functionare, noi filmam banci rupte si murdare. Iar copiii incep din nou anul de invatamant in clasele mancate de timp.

Author: A.L. luni 04 septembrie 2017 , 19:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Asa arata destule sali de clasa filmate de echipa noastra. Nu putini sunt elevii care vor incepe scoala si gradinita in astfel de cladiri, in care pericolul pandeste la tot pasul. Ce fac cei care se ocupa de strategia nationala a educatiei copiilor nostri?

Ministrul Educatiei:
"Prin programul de guvernare in urmatorii 2 ani nu vom mai avea nici o scoala cu aviz lipsa...nu le putem face toate peste noapte"

Pisica moarta este aruncata dintr-o curte in alta...Din pacate cei care au de suferit sunt copiii. Unde se duc pe 11 septembrie? Au cum sa invete in astfel de scoli? Pot astepta 2 ani pentru a avea conditii decente?

Toata lumea spera ca pana luni tot ce nu s-a reparat toata vara la scoala din Sindrilita sa fie gata.

Mormane de gunoaie sunt in curtea scolii din Sindrilita

Grav este insa, ca pericolul pandeste la tot pasul. De exemplu  acest put din curta scolii este o adevarata capcana pentru toti elevii.
"Sunt convins ca mesajul dvs a fost auzit si de catre reprezentantii autoritatii locale pentru ca acea scoala este proprietarea consiliului local sau a consiliului judetean, nu este proprietarea ministerului educatiei nationale"

Tudor Marin, primarul comunei Ganeasa
"Acolo se poate intampla o tragedie.
Ce masuri veti lua?
Putul acela va fi desfintat, pentru ca am tras apa curenta"

Cele 4 sali de clasa au primit parchet nou-nout. 40 de mii de lei sustine primarul ca a investit doar anul acesta in reabilitarea scolii.

 

Directorul scolii nu a dorit dea o explicatie publica. Bancile ar exista deja, undeva intr-o magazie, doar ca nu au fost montate. Ne intrebam cum au fost cumparate insa, daca la domnul primar nu a ajuns referatul de necesitate, despre care ne-a vorbit. 

Potrivit ministerului educatiei sunt fix 31 297 de cladiri in sistemul de invatamant preuniversitar. Aproape jumatate nu au nici macar avizul sanitar de functionare. Cate l-au primit in ultima perioada?

 

 


Abonează-te pe

Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si