Conditiile jalnice in care trebuie sa invete elevii de la scoala 128. Parintii sunt foarte suparati: geamurile nu se deschid, iar toalete sunt defecte

Prima zi de şcoală nu a fost roz pentru toată lumea. În Bucureşti, la şcoala 128, părinţii micuţilor, din clasa întâi se plâng de condiţiile în care trebuie să înveţe bobocii, de la chiuvete stricate şi pâna la geamuri care nu se deschid. Oamenii sunt foarte supăraţi, mai ales că peste vară, nu s-au făcut niciun fel de reparaţii. Directorul are, însă, o explicaţie românească.

Editor: Viorela Precupas luni 12 septembrie 2016 , 19:13

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Citeste si: Hemoroizi externi – cauze si metode de tratament

Citeste si: Luis Gabriel i-a șocat pe Gina și pe Smiley: „Am trăit s-o văd și pe asta”. Nimeni nu s-a așteptat la ce avea să se întâmple- wowbiz.ro

Asa a inceput clasa I pentru micutii care invata la etajul 2 al scolii 128 din Bucuresti. Toaleta baietilor numai grup sanitar nu se poate numi, iar din 4 chiuvete niciuna nu functioneaza.

"Apa nu curge deloc. Cum se spala copiii nu stiu."

Clopotelul a sunat a probleme si in sala de clasa. Convinsi ca nu s-au facut reparatii peste vara, unii dintre parinti au vrut sa vada incaperea inainte de inceperea scolii. N-au avut voie.

"Din cauza asta este un agent de paza, care spune ca… Stiti dvs.
mult mai bine decat agentul de paza cum se poate intra intr-o institutie? Da sau nu?"


Lista cu lipsurile se tot lungeste. Unul dintre pereti e usor gaurit, un cablu atarna pe langa perete, iar caloriferele nu au robineti.

"Stii cum fac astia, se imping in astea. Ah, da, stiu."


Colac peste pupaza, nici geamurile nu prea se deschid.

"Hai sa rezolvam intai cu clasa si dup-aia vorbim si de uniforme. In legatura cu clasa, eu sunt nou venita, nu stiu in ce masura pot schimba lucrurile."

Dotarea materiala a scolilor nu tine de Inspectorate, ci de primarii.

Invatatoarea e prinsa la mijloc. E la prima experienta de acest gen, iar parintii nu dau inapoi.

"Discutam si cu domul director, ca n-o sa putem sa venim sa zugravim singuri, adica noi venim, zugravim, reparam, facem, dar sa ni se dea drumul de la poarta. Sa stie cineva ca noi suntem aia care reparam scoala 128."

Zis si facut. Cat timp bobocii se imprietenesc, mamele si tatii fac cerc in jurul directorului.

"Au avut robineti, dar copiii umblau in continuare si de asta s-au scos. O sa punem ceva, o sa vorbesc cu administratorul, ca sunt doar 3."

Discursul nu-i convinge pe parinti. Vor sa stie de ce abia de luna viitoare scoala intra in santier.

"De ce nu s-a facut in perioada asta de vacanta? Hai, dom'le, parca n-am trai in tara asta. Stiti cum se aloca fondurile. Bineinteles. Credeti ca eu am banii in buzunar?"

Pana una alta, odata cu inceperea noului an scolar vin si promisiunile. Directorul vrea ca in cel mult un an sa renoveze intreaga scoala.

Cu ce bani ramane de vazut. Mai ales ca administratia locala a trecut prin alegeri, si dosarele cu fondurile cerute de scoli, se pot oricind rataci.



Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si