Conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca toate masinile care circula pe drumuri europene! Noua reglementare se aplica de la 1 septembrie

Noile modele de autovehicule vor trebui sa treaca, incepand din 1 septembrie, nu doar testele de mediu din laborator, ci si o serie de teste privind emisiile generate in conditii reale de conducere inainte sa poata circula pe drumurile europene, conform unui anunt al Comisiei Europene (CE).

vineri 01 septembrie 2017 , 14:54

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Verificarile emisiilor generate in conditii reale de trafic (real driving emissions - RDE), alaturi de testele de laborator, ce au fost armonizate la nivel mondial, vor asigura rezultate mai fiabile si vor contribui la redobandirea increderii in performanta autovehiculelor.

Concret, emisiile de NOx si de particule, care sunt o cauza majora a poluarii atmosferice, vor fi masurate mai fiabil in conditii reale de conducere (testul RDE).
Acest test va completa o procedura noua, mai realista de laborator (testul WLTP) pentru toate emisiile, inclusiv de CO2 si legata de consumul de combustibil, precum si de NOx si de alti poluanti atmosferici.

Ambele tipuri de teste devin obligatorii incepand din septembrie 2017 pentru toate modelele noi de autovehicule si vor fi introduse treptat pentru toate autovehiculele noi in perioada 2018-2019.

“O trecere rapida la autovehicule cu emisii zero este in interesul tuturor, avand in vedere riscurile pentru sanatatea publica si mediu aflate in joc. Dar, pentru moment, autovehiculele cu motoare diesel fac parte din viata noastra si trebuie sa capatam iar incredere in aceasta tehnologie. De aceea existenta unor teste noi si mai fiabile pentru autovehiculele noi este esentiala. Iar pentru autovehiculele aflate deja in uz, statele membre trebuie sa isi respecte angajamentele, sa puna in practica legislatia si sa adopte masuri suplimentare, impreuna cu toate partile interesate, pentru a reduce emisiile flotei existente”, spune Comisarul pentru piata interna, industrie, antreprenoriat si IMM-uri, Elżbieta Bieńkowska.

In cadrul procedurii de verificare a emisiilor in conditii reale de conducere (RDE), emisiile de poluanti sunt masurate cu ajutorul unor sisteme portabile (PEMS), care sunt atasate pe automobil in conditii reale de conducere pe drum.

“Aceasta inseamna ca automobilul va fi condus in conditii reale de variatie aleatoare a unor parametri, precum acceleratia, deceleratia, temperatura ambianta si sarcinile utile”, argumenteaza Comisia.

Procedura RDE nu inlocuieste, ci completeaza testul de laborator, care a fost, de asemenea, imbunatatit pentru a reflecta mai bine conditiile reale de conducere, in special pentru a oferi cifre mai realiste privind emisiile de CO2 si consumul de combustibil. Pe langa cele doua teste de mediu obligatorii, Comisia urmareste revizuirea integrala a sistemului de omologare de tip, un proiect de regulament redactat in replica la la scandalul emisiilor poluante declansat de Volkswagen in 2015 fiind deja agreat de Consiliul UE.

Sursa: News.ro


Distribuie acest articol pe Facebook si poti castiga un telefon de ultima generatie!
Abonează-te pe

Partenerii nostri
kanald.ro
Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu... Surpriza de proportii in primul consiliu la Survivor Romania 2021! Ce se va intampla cu Georgiana! Daniel Pavel a facut anuntul incredibil!
demamici.ro
A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să... A aflat la naștere că băiețelul are intestinele în afara abdomenului și 10% șanse să trăiască! Poveste relatată de „mămica unui copil malformat” | Demamici.ro
b1.ro
Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o,... Bătrânul a sunat la uşa ei, i-a dat o scrisoare şi apoi a dispărut. Când a deschis-o, s-a PRĂBUȘIT. Ce scria acolo
monitorulcj.ro
VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe... VIDEO. Un șofer INCONȘTIENT a fost la un pas să producă o tragedie în timp ce mergea pe contrasens pe Autostrada Gilău - Turda
infoactual.ro
Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum” Predicție grea pentru o ZODIE. Astrolog: 2021 înseamnă „ultimatum”
infoactual.ro
Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios Cel mai fraged șnițel de porc. Rețetă delicioasă. Va ieși crocant și extrem de delicios
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si