Conducătorii ligilor şi federaţiilor din ţările cu fotbal dezvoltat vor "sacrificarea" Euro-2020 pentru a putea încheia competiţiile interne

Conducătorii ligilor şi federaţiilor din ţările cu fotbal dezvoltat vor cere UEFA să amâne Euro-2020, pentru ca meciurile din competiţiiele interne să continue până la finalizarea sezonului.

Author: M.A. luni 16 martie 2020 , 09:58

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

Javier Tebas, preşedintele LaLiga, este încrezător că sezonul 2019/2020, întrerupt din cauza pandemiei de coronavirus, va fi dus la bun sfârşit. Dar pentru ca acest lucru să se întâmple, e nevoie ca turneul final al Campionatului European (12 iunie- 12 iulie) să fie amânat, pentru a elibera spaţiu în calendarul competiţional.

"Avem o sută de obigaţii diferite cu o sută de operatori din lume şi dacă nu sunt meciuri transmise nu sunt încasări. Lucrăm să vedem dacă ne putem potrivi în unele calendare pentru a diminua efectele economice negative care vor veni. Dacă vor fi suspendate competiţiile, totul va fi revizuit, iar încasările vor fi mai mici. Trebuie să vedem cum finalizăm sezonul dacă nu o să fie Euro-2020, altfel vom avea probleme serioase. Trebuie să punem sănătatea înainte, bineîneţeles, dar este foarte important să suţinem structura economică a guvernelor. Acum, sunt în contact cu federaţiile din Germania şi Italia. Planul acum este să vedem ce se întâmplă, marţi, cu Euro-2020, apoi vom decide", a declarat Tebas, potrivit marca.com.

Citeste si: Cum a contaminat fostul șef al polițiștilor bucureșteni 16 persoane cu noul coronavirus

De aceeaşi părere este preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Noel Le Graet. El vrea ca meciurile din campionatele interne să se poată juca în iunie.

"Fotbalul se va relua când maladia va da înapoi. Da, avem timp. Putem să jucăm în iunie, nu e nicio problemă. (n.r.- despre cel mai rău scenariu) Ca maladia să continue să progreseze. Fotbalul nu este prioritar. Prioritatea este de a fi solidari pentru ca virusul să dea înapoi cât mai repede posibil. Apoi vom găsi date. Vom organiza un final de sezon fără probleme, atunci când coronavirusul va da semne notabile de slăbiciune", a declarat Le Graet, potrivit estrepublican.fr.

Citeste si: Anunţul preşedintelui Klaus Iohannis privind decretarea stării de urgenţă, aşteptat astăzi

De asemenea, preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal, Gabriele Gravina, a declarat că forul va propune amânarea Campionatului European.

“Vom încerca să ducem până la sfârşit acest campionat, pentru că este mai corect să duci la capăt numeroasele investiţii şi sacrificii. Sunt cupe europene pentru care investiţiile şi aşteptările sunt foarte ridicate. Marţi, la reuniunea UEFA, vom aborda această problemă: principalul obiectiv este protejarea sănătăţii. Vom propune UEFA amânarea Euro-2020. Speranţa este să terminăm campionatele la 30 iunie, fără să uităm că pe lângă Serie A sunt şi alte campionate care trebuie să se încheie. Şi trebuie să luăm în calcul şi Liga Campionilor şi Liga Europa”, a afirmat Gravina, la SportMediaset.

Citeste si: Care sunt măsurile incluse de Guvern ca fiind urgente. Ce se suspendă, ce se schimbă

Conducerea UEFA va discuta, marţi, cu toate părţile implicate, despre reacţia fotbalului european în contextul pandemiei de coronavirus şi viitorul competiţiilor, inclusiv despre Euro-2020.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si