Congresul PSD a votat Conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024

Congresul PSD a votat, sambata, Conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024, presedintele PSD afirmand ca este un pas obligatoriu pentru ca Romania sa poata sta la „masa bogatilor” si ca vrea sa propuna in decembrie un calendar pentru.

Author: I. I. sâmbătă 10 martie 2018 , 15:20

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

„Vreau sa lansam si aprobam prin vot inceperea dezbaterilor pentru cinci conventii nationale la care vor fi invitati sa participe Presedintia, Banca Nationala a Romania, Academia Romana, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele si, nu in ultimul rand societatea civila. Prima dintre ele este Coventie nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024.

(...)

Admitem ca exista si riscuri si trebuie sa le analizam si sa le prevenim cu atentie. Trebuie sa privim cu curaj si sa intelegem ca este un pas obligatoriu si singura sansa ca Romania sa se poata aseza la masa bogatilor din Europa (...)”, a declarat presedintele PSD.

De asemenea, liderul PSD vrea ca la 1 decembrie sa propuna un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

Citeste si: Pastila de a doua zi: Administrare, eficienta si riscuri

Citeste si: Cine i-a fost alături Deei Maxer când încă era căsătorită cu Dinu?! „Statea noaptea cu mine”- wowbiz.ro

„Stiu ca Guvernul va aproba in martie Comisia nationala de fundamentare a planului national de adoptare a monedei euro. In luna aprilie vor incepe dezbaterile si vreau ca la 1 decembrie sa putem propunem intregii societati un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus liderul social-democratilor.

Delegatii la Congresul PSD au votat Conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024.

Sursa: Mediafax
 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si