„Vreau sa lansam si aprobam prin vot inceperea dezbaterilor pentru cinci conventii nationale la care vor fi invitati sa participe Presedintia, Banca Nationala a Romania, Academia Romana, partidele politice, membrii universitari, sindicatele, patronatele si, nu in ultimul rand societatea civila. Prima dintre ele este Coventie nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024.(...)

Admitem ca exista si riscuri si trebuie sa le analizam si sa le prevenim cu atentie.

Trebuie sa privim cu curaj si sa intelegem ca este un pas obligatoriu si singura sansa ca Romania sa se poata aseza la masa bogatilor din Europa (...)”, a declarat presedintele PSD.

De asemenea, liderul PSD vrea ca la 1 decembrie sa propuna un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

„Stiu ca Guvernul va aproba in martie Comisia nationala de fundamentare a planului national de adoptare a monedei euro.

In luna aprilie vor incepe dezbaterile si vreau ca la 1 decembrie sa putem propunem intregii societati un consens politic pentru stabilirea calendarului de aderare la zona euro”, a spus liderul social-democratilor.

Delegatii la Congresul PSD au votat Conventia nationala pentru adoptarea monedei euro pana in 2024.

Sursa: Mediafax
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si