Constanţa: Bărbatul confirmat cu coronavirus a mers în judeţul Neamţ împreună cu fiica sa din Ilfov

Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că bărbatul de 52 de ani, diagnosticat miercuri cu coronavirus a fost plecat în Piatra Neamţ la începutul lunii martie, fiind însoţit de fiica sa, care locuieşte în judeţul Ilfov.

Author: M.A. joi 12 martie 2020 , 09:36

DISTRIBUIE
acest articol
DIMENSIUNE
TEXT ARTICOL
Aa - Aa+

El este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean Constanţa şi a spus că nu ştie de unde ar fi putut contacta coronavirusul pentru că nu a fost plecat din ţară şi nu ar fi intrat în contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.

George Niculescu a declarat că, după confirmarea primului caz de coronavirus în judeţul Constanţa, autorităţile au încercat să stabilească traseul acestuia în ultimele zile. 

Citeste si: Coronavirus- Primul deces în Grecia. Peste 400 de oameni de la bordul unui feribot, în carantină

“Am aflat că pe 29 februarie şi pe 1 martie a fost plecat din judeţ în municipiul Piatra Neamţ. În sensul acesta am luat legătura cu prefectul judeţului Neamţ şi l-am informat cu posibilul contact cu persoane din judeţul Neamţ. A fost însoţit de către fata pacientului, care locuieşte în Ilfov. În acest sens am luat legătura cu prefectul judeţului Ilfov pentru a se informa despre această situaţie. În data de 2 martie pacientul de 52 de ani a fost în concediu de odihnă, pe data de 3 şi pe data de 4 martie a fost la locul de muncă, pe data de 5 martie a plecat de la locul de muncă în cursul dimineţii, în

zilele de 6, 7 şi 8 martie a stat acasă”, a declarat prefectul judeţului Constanţa. 

El a mai spus că pe data de 9 martie, bărbatul a mers la Spitalul de Boli Infecţioase, unde i s-a recomandat să facă o radiografie, iar pe data de 10 martie s-a dus să facă radiografia pulmonară la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa.

Citeste si: Ce se întâmplă în Italia în zona roșie de coronavirus? Românii de acolo, șocați de felul în care este pusă în aplicare legea MĂRTURII ȘI IMAGINI EXCLUSIVE

“Pe data de 11 martie s-a prezentat din nou la Spitalul de Boli Infecţioase unde i s-a recomandat să facă un CT şi în acelaşi timp i-a fost recoltată şi proba pentru COVID-19. Din acel moment s-a deplasat din nou la UPU pentru a realiza CT-ul care i-a fost recomandat, s-a întors la Spitalul de Boli Infecţioase şi a fost internat din acel moment. Astăzi a venit rezultatul testului şi este pozitiv. DSP face ancheta epidemiologică, iar conducerea Spitalului Judeţean Constanţa ia toate măsurile necesare pentru a combate şi pentru a stăpâni răspândirea acestui virus”, a declarat prefectul judeţului Constanţa. 

El a precizat că deocamdată nu s-a stabilit de unde ar fi putut fi contactat acest bărbat coronavirusul, el nefiind plecat din ţară şi neavând contact cu persoane care să provină din zonele de carantină.  

Citeste si: Donald Trump rupe legăturile cu Europa. O singură țară va face excepție!

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, Cătălin Grasa, a spus că a început dezinsecţia în Unitatea de Primire Urgenţe şi aceasta va continua şi pe alte secţii. 

De asemenea, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a început ancheta epidemiologică pentru a încerca identificarea tuturor persoanelor cu care bărbatul a intrat în contact. 

Primul caz de coronavirus în judeţul Constanţa a fost confirmat miercuri seara, la un bărbat de 52 de ani, care este asistent medical în cadrul Spitalului Judeţean.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si