Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."- wowbiz.ro

5 grame de sare pe zi.

Este doza optima pe care ar trebui sa o consumam. In realitatea, cantitatea este cel putin dubla, spun medicii ingrijorati de numarul mare de pacienti diagnosticati cu hipertensiune arteriala. Producatorii din industria alimentara abuzeaza de aceasta pulbere, iar oamenii sunt prea grabiti sa mai citeasca etichetele.

Prof. dr. MARIA DOROBANTU, presedinte Societatea Romana de Hipertensiune: Daca cu jumatate de gram vor reduce pe kilogramul de mezeluri sau un gram, poate ca se va ajunge, incet incet, nu le cere nimeni sa-si reduca vanzarile.

Prof. dr. CRINA SINESCU, medic primar cardiolog: Nu pot sa conving niciun fabricant de mezeluri sa reduca cantitatea de sare. Nu-l pot eu, doctor convinge.

Insa autoritatile o pot face. Consumul de sare s-a reglementat in Croatia, iar numarul hipertensivilor a scazut.

O tensiune masurata corect si periodic ar putea depista inceputul afectiunii.

Prof. dr. DOINA DIMULESCU, medic primar cardiolog: Valorile normale sunt considerate sub 140 cu 90.
E suficient sa stie acest lucru.


Boala poate provoca insuficienta renala, insuficienat cardiaca sau diabet.

Domnul Sandoi este in grija medicilor de 15 ani. Nu obisnuia sa mearga periodic la control, iar boala i-a fost diagniosticata cand se agravase.

IULICA SANDOI, pacient: Respiratia grea, nu puteam, sa respir normal si cum ma asezam pe o parte, respiram greu.

Barbatul spune ca si-ar dori sa aiba mintea de apoi, insa stie ca faptul e consumat. Le da acum sfaturi tinerilor care se cred imbatabili la 20-30 de ani si care sunt convinsi ca hipertensiunea nu le poate veni de hac.

"N-as mai abuza probabil de ceea ce am abuzat cand eram tanar. Vad si eu ce patesc acum.".


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si