Un studiu realizat de mai multi specialisti francezi au scos la iveala cat de nociv poate fi pentru corp acest obicei. Vinovat pentru acest lucru se pare ca este zaharul continut de cartofi, zahar care ajunge extrem de repede in sange si ridica mult nivelul glicemiei.

Difera putin procentele de risc in functie de modul in care alegi sa prepari cartofii. In cazul in care ii fierbi sau ii faci la cuptor, sansele de crestere a presiunii arteriale ajung la 11%, in timp ce consumul de cartofi prajiti urca acest risc la 17 procente.
"Aceste studii sunt extrem de importante pentru a ramfica putin sanatatea in alimentatie si pentru ca oamenii sa stie riscurilor la care se expun", a spus unul dintre cei care au participat la acest studiu.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Betty Salam rupe tăcerea după ce s-a spus că și-ar fi înșelat soțul cu Iuly Neamțu! Cum comentează zvonurile despărțirii de Cătălin Vișănescu: „Da, sunt om! Și eu am probleme”- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si