Un studiu realizat de mai multi specialisti francezi au scos la iveala cat de nociv poate fi pentru corp acest obicei. Vinovat pentru acest lucru se pare ca este zaharul continut de cartofi, zahar care ajunge extrem de repede in sange si ridica mult nivelul glicemiei.

Difera putin procentele de risc in functie de modul in care alegi sa prepari cartofii. In cazul in care ii fierbi sau ii faci la cuptor, sansele de crestere a presiunii arteriale ajung la 11%, in timp ce consumul de cartofi prajiti urca acest risc la 17 procente.
"Aceste studii sunt extrem de importante pentru a ramfica putin sanatatea in alimentatie si pentru ca oamenii sa stie riscurilor la care se expun", a spus unul dintre cei care au participat la acest studiu.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si